Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Posta Romana si-a redus la jumatate pierderile in S1

Posta Romana si-a redus la jumatate pierderile in S1

Compania Nationala Posta Romana si-a redus la jumatate pierderile in primul semestru, la 35 milioane lei, fata de cele inregistrate in primele sase luni din 2010, de 70,33 milioane lei, pe fondul reducerii cheltuielilor, potrivit datelor transmise de companie.

"Reducerea cu aproximativ 50% a pierderii inregistrate de Posta Romana in semestrul I din 2011, comparativ cu perioada similara a anului 2010, s-a realizat in principal pe seama unui control mult mai riguros al cheltuielilor efectuate, concretizat prin renegocierea unor contracte aflate in derulare in vederea obtinerii unor tarife sau conditii mai avantajoase pentru Posta Romana (monitorizare interventii, mentenanta si intretinere cladiri, platforma aeriana, servicii telecomunicatii), dar si prin internalizarea unor servicii incepand cu semestrul II din 2010 (procesare numerar, transport numerar - septembrie 2010, servicii de mentenanta si intretinere cladiri, servicii curatenie - iunie 2011)", se arata in datele transmise de Posta Romana, la solicitarea agentiei NewsIn.

De asemenea, a fost redus comisionul de ridicare a numerarului din banci, in urma negocierilor cu bancile, a fost reziliat contractul privind inchirierea platformei aeriene in februarie 2011 si a fost amanata acordarea in anul 2011 a cadourilor in bani pentru salariati cu ocazia Sarbatorilor Pascale si Zilei de 1 Iunie.


In plus, incepand cu luna februarie 2011, a fost suspendata plata de catre CNPR a contributiilor la fondurile de pensii facultative pentru salariati, avand in vedere situatia economico-financiara dificila.


Totodata, programul de lucru a fost redus de la cinci zile la patru zile pe saptamana de doua ori pe luna, cu reducerea corespunzatoare a salariului, ca masura de redresare a situatiei econimice a companiei.


"De la 1 iunie 2011 masura se aplica personalului de conducere si functional administrativ, urmand ca incepand cu luna iulie sa se aplice si personalului operativ", spun oficialii Postei Romane.


Totodata, compania a realizat in primul semestru din acest an o cifra de afaceri de 648.290.970 lei, mai putin cu aproape 8% fata de afacerile din prima parte a anului trecut, de 703.165.355 lei.


"Scaderea cifrei de afaceri cu 7,8 % a fost determinata de trendul descendent al prestatiilor efectuate de catre CNPR, in principal, ca efect al scaderii puterii de cumparare a populatiei si reducerii bugetelor de cheltuieli ale agentilor economici, pe fondul crizei economice generalizate.


De asemenea, se evidentiaza si o tendinta de inlocuire a serviciilor traditionale de posta cu servicii alternative (mesaje on-line, sms-uri, transfer de bani prin conturi bancare, plati on-line etc)", afirma oficialii companiei.


 Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1376 ori