PNE Wind: parcuri eoliene de 622 mil de euro, in Romania

Vineri, 21 Mai 2010, ora 17:12
1983 citiri
PNE Wind: parcuri eoliene de 622 mil de euro, in Romania

Compania germana PNE Wind va dezvolta patru parcuri eoliene in Romania, in valoare totala de 622 milioane de euro, primul proiect urmand sa fie finalizat anul viitor, informeaza Mediafax.

"O parte din proiectele eoliene din Romania sunt incepute deja. Primul din cele patru parcuri pe care vrem sa le dezvoltam in Romania speram sa fie gata la sfarsitul anului 2011", a declarat vineri agentiei MEDIAFAX directorul general al PNE Wind Romania, Daniela Dinescu.

Cele patru proiecte totalizeaza 366 MW, care vor fi instalati in mai multe regiuni ale tarii. Investitia totala in aceste proiecte se ridica la 622 milioane euro.

"Aceste proiecte vor fi dezvoltate pana la un anumit punct, dupa care vor fi vandute", a adaugat Dinescu.

Pentru aceste investitii, PNE Wind Romania si-a asigurat deja o suprafata de 326 hectare in mai multe zone din Moldova, Dobrogea, Banat si Transilvania.

PNE Wind Romania este controlata in proportie de 80% de PNE Wind Ausland din Germania. Diferenta de 20% din capital apartine firmei Wind Energy Investment din Bucuresti.

Dinescu detine 38% din titlurile Wind Energy Investment, iar 62% apartine unei alte persoane fizice, Maria Carjan-Dinca.

PNE Wind Romania intentioneaza sa cumpere si alte terenuri in Romania, in Bucuresti, Constanta, Galati si Mangalia, potrivit unui anunt de recrutare a persoanei care se va ocupa de aceste achizitii.

Compania germana PNE Wind, listata la bursa din Frankfurt, a construit 92 de parcuri eoliene in mai maulte tari, cu o capacitate totala instalata de 770 MW, aproximativ echivalentul unui reactor nuclear de la centrala de la Cernavoda.

PNE Wind are in derulare proiecte de circa 1.400 MW in Ungaria, Bulgaria, Turcia, Marea Britanie, Irlanda, Romania si Canada.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#eolian, #parc, #pne, #wind , #Romania