Piata de curierat a scazut cu aproximativ 30% de la inceputul anului 2009

Luni, 28 Septembrie 2009, ora 16:15
1234 citiri
Piata de curierat a scazut cu aproximativ 30% de la inceputul anului 2009

Piata de curierat din Romania a scazut in primele opt luni ale acestui an cu aproximativ 30%, comparativ cu perioada similara din 2008, valoarea acesteia ajungand la circa 200 milioane de euro, a declarat, luni, pentru NewsIn, directorul executiv al Fastius Curier, Ciprian Pulpa.

"La nivel national scaderea a fost de 25% - 30%, iar in Bucuresti de 25 de procente. Valoarea acesteia se ridica la 200 de milioane de euro, in timp ce in aceeasi perioada din anul 2008 era de 250 milioane de euro", a spus Ciprian Pulpa.

Acesta a mai precizat ca pana la sfarsitul anului se astepta la o stopare a scaderilor, iar din 2010 la o usoara crestere. "Sperante exista. In ultimele doua sau trei luni, in tarile vest-europene s-a putut observa o crestere a activitatii de curierat, dar foarte usoara, cei drept", a declarat directorul executiv al firmei de curierat.

Potrivit Fastius Curier, la inceputul lui 2009, multe companii au inregistrat vanzari mai mici, astfel incat s-a redus corespondenta de tip business (contracte, facturi, oferte comerciale). "Scaderea am contracarat-o prin atragerea de noi clienti si promovare, astfel incat volumele sa nu scada sub un nivel care ne-ar fi pus probleme", a mai spus Ciprian Pulpa.

Fastius Curier si-a inceput activitatea de curierat rapid in 2002, deservind in exclusivitate mediul de business in zona Bucuresti si judetul Ilfov. 

#curierat, # companii, # vanzari, # clienti , #Romania