Piata de avocatura din Romania este estimata la 200 milioane de euro, in 2008

Vineri, 28 Martie 2008, ora 13:48
1177 citiri
Piata de avocatura din Romania este estimata la 200 milioane de euro, in 2008

Piata de avocatura din Romania ar putea ajunge in 2008 la circa 200 milioane de euro dupa ce in 2007 aceasta s-a situat la aproximativ 100 milioane euro, a declarat Managing Partner Tuca Zbarcea & Asociatii, Gabriel Zbarcea."De cativa ani, piata de avocatura din Romania este pe un trend ascendent si este de asteptat ca valoarea pietei serviciilor de avocatura sa creasca in continuare, urmare a fluxului crescut de investitii straine, privatizarilor si a fondurile structurale. In 2007 piata de avocatura s-a situat la aproximativ 100 milioane de euro, iar in 2008 se estimeaza circa 200 milioane de euro", a spus Gabriel Zbarcea.


In privinta evolutiei tranzactiilor desfasurate anul trecut, acesta a caracterizat 2007, din perspectiva  Tuca Zbarcea & Asociatii, ca un an dinamic, alert, cu multe oportunitati si tranzactii pe segmentul M&A si real estate. Zbarcea considera ca in 2008 apetitul investitorilor pentru un segment sau altul nu va scadea atata timp cat climatul investitional ramane suficient de atractiv.


"Exista deja cateva trenduri vizibile pe piata din Romania. Companiile tind catre structuri corporative mai sofisticate, iau in calcul listarile pe piata locala sau internationala, manifesta mai multa deschidere catre infuziile de capital strain prin prezenta in actionariat a unor fonduri de investitii, vizeaza extinderea operatiunilor pe plan regional, inclusiv prin preluarea de jucatori locali etc. Exista potential in special pe segmentul imobiliar, fuziuni si achizitii, dar si in sectoare precum: infrastructura, financiar-bancar, farmaceutic, energetic, retail, IT&C", a spus Gabriel Zbarcea.


Reprezentantul casei de avocatura este de parere ca aderarea Romaniei la Uniunea Europeana a influentat pozitiv increderea in mediul de afaceri romanesc.


"Faptul ca in decurs de un an de zile au intrat pe piata cateva nume mari si ca alte companii importante "bat la usa" este dovada acestui capital de incredere cu care a fost investita Romania. La randul nostru, am primit foarte multe solicitari de asistenta juridica in special din partea unor investitori din tari pana la acel moment nu foarte interesate de potentialul din Romania - precum Norvegia, Estonia, Lituania, Polonia etc.", a mai declarat Zbarcea.


Biroul din Bucuresti al Tuca Zbarcea & Asociatii a inregistrat in 2007 o cifra de afaceri de 14,1 milioane de euro, din care totalul incasarilor s-a ridicat la 12,1 milioane de euro. Pentru 2008 casa de avocatura estimeaza o cifra de afaceri de 17 milioane de euro si incasari efective de cel putin 15 milioane de euro.