Peste 800 de romani au reclamat la Protectia Consumatorului serviciile bancare, in 2009

Luni, 16 Martie 2009, ora 14:43
1158 citiri
Peste 800 de romani au reclamat la Protectia Consumatorului serviciile bancare, in 2009

Clientii bancilor au trimis la Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), de la inceputul anului, peste 800 de reclamatii ce vizeaza cresterea dobanzilor la credite si modificarea clauzelor contractuale fara instiintare in prealabil, potrivit datelor centralizate de ANPC.

"Trebuie sa analizam fiecare plangere in parte, pentru a vedea unde a fost incalcata legislatia si unde este vorba despre vina consumatorului, in caz ca acesta nu a citit cu atentie ce semneaza. Sunt situatii in care este vina bancii, atunci cand introduce, ulterior incheierii creditului, comisioane noi si majorari nejustificate, si situatii in care omul a acceptat de buna voie o dobanda variabila", a aprecizat, luni, seful Directiei de Integrare Europeana din ANPC, Mihail Meiu.

La inceputul anului 2009, ANPC a demarat o campanie de informare a populatiei sub deviza "Nu semna cu ochii inchisi!", pentru a reduce numarul de cazuri in care romanii se angajeaza la un credit bancar fara a cunoaste toate conditiile contractului.

Potrivit lui Meiu, anul trecut, peste 4.000 de consumatori au depus plangeri la ANPC legate de serviciile bancare.

In 2008, totalul reclamatiilor inregistrate de ANPC a fost de aproximativ 52.000, peste jumatate dintre ele fiind rezolvate in favoarea consumatorilor. "Multe dintre reclamatiile primite nu vizau activitatea ANPC si au fost redirectionate catre alte institutii", a mai spus Mihail Meiu.

 

Senatoare PNL: „TikTok este un spaţiu al teribilismului. Românii trebuie să fie informaţi despre pericolul extremist”
Senatoare PNL: „TikTok este un spaţiu al teribilismului. Românii trebuie să fie informaţi despre pericolul extremist”
Senatoarea Nicoleta Pauliuc, președinta Organizaţiei Femeilor Liberale a pledat, luni, 25 martie, pentru un acces ponderat al tinerilor la unele aplicaţii de pe internet, dar a atras atenţia...
#romani, # reclamatii, # servicii bancare, # credit, # crestere dobanda , #Romania