Perceptia privind evolutia economiei Romaniei s-a inrautatit usor

Vineri, 23 Aprilie 2010, ora 16:55
1474 citiri
Perceptia privind evolutia economiei Romaniei s-a inrautatit usor

Perceptia expertilor financiari privind evolutia economiei Romaniei in urmatoarele sase luni s-a inrautatit usor in aprilie, insa aceasta si-a pastrat pozitia a doua in regiunea Europei Centrale si de Est (ECE) in functie de atractivitatea pentru investitii, potrivit unui sondaj al institutului ZEW, citat de Mediafax.

Indicele ZEW privind asteptarile specialistilor in urmatoarele sase luni a scazut cu 3,8 puncte, la 35,4 puncte.

Cel mai atractiv stat din Europa Centrala si de Est pentru investitorii straini a ramas Ungaria, se arata in studiul realizat de centrul de cercetare economica ZEW in colaborare cu grupul austriac Erste.

In contrast, situatia actuala a economiei Romaniei ramane mai critica comparativ cu restul statelor analizate din ECE.

In pofida unui avans de 10,6 puncte al indicelui privind situatia actuala, acesta ramane la cel mai scazut nivel din regiune, respectiv -40,5 puncte.

Indicele ZEW privind asteptarile specialistilor financiari pentru regiunea ECE a scazut cu 9,3 puncte, la 28 de puncte in aprilie, in timp ce perceptia situatiei prezente a scazut usor, cu 1,5 puncte, la 24,4 puncte.

Asteptarile pentru zona euro au evoluat pozitiv in aprilie, indicele aferent inregistrand un avans de trei puncte, la 29,6 puncte.

Totodata, investorii considera ca si situatia actuala s-a imbunatatit, in urma unei cresteri de 5,2 puncte, la 23,3 puncte.

Institutul ZEW a analizat mai multe state din Europa Centrala si de Est, respectiv Austria, Bulgaria, Croatia, Cehia, Ungaria, Polonia, Romania, Serbia, Slovacia si Slovenia. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
#economie, #evolutie, #romania , #Romania