Oamenii de afaceri britanici: Noul Guvern trebuie sa arate clar vointa de a imbunatati situatia

Marti, 27 Noiembrie 2012, ora 14:55
1076 citiri
Oamenii de afaceri britanici: Noul Guvern trebuie sa arate clar vointa de a imbunatati situatia

Noul Guvern care va rezulta dupa alegerile din decembrie si noul prim-ministru, de la orice partid va veni, ar trebui sa arate clar vointa lor de a imbunatati situatia din Romania, a declarat, marti, presedintele executiv al Camerei de Comert Britanica in Romania (CCBR), Raymond Breden.

"Cu consideratie fata de viitorul guvern, independent de ce partid politic il va forma si de ce prim-ministru va veni, noi asteptam ca acestia sa arate clar hotararea de a imbunatati situatia din Romania. In opinia Camerei, aceasta s-ar putea realiza pe trei cai. In primul rand ar fi necesara o crestere a gradului de eficienta in atragerea fondurilor europene, apoi trebuie valorificat marele potential pe care tara il are, atat ca resurse naturale, cat si ca resurse umane, cu personalul inalt calificat, iar in al treilea rand as dori ca viitorul guvern sa actioneze intr-un mod transparent si profesionist", a spus Breden, care a participat la o conferinta organizata de CCBR, pe tema actualelor evolutii economice din Romania.

Potrivit acestuia, sunt schimbari prea rapide in legislatie, iar daca Guvernul are in intentie sa faca schimbari in legislatie, inclusiv in ceea ce-i priveste pe investitori, ar fi util daca acesta ar avea anterior consultari si cu investitorii. "Investitorii straini vor stabilitate si predictibilitate", a explicat Breden.

Pe de alta parte, presedintele executiv al CCBR a mentionat ca Romania a actionat foarte responsabil in perioada de criza, in derularea acordului stand-by cu FMI. "Nu vad ca ar putea fi o greseala extinderea acestui acord", a aratat Breden.

Intarirea monedei nationale in raport cu moneda unica europeana este un factor important pentru situatia economica viitoare, apreciaza oficialul britanic.

"Confruntarea majora pentru Romania, pentru perioada urmatoare, este consolidarea monedei nationale in raport cu euro", considera presedintele executiv al CCBR.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#investitori straini Romania, #investitii straine romania, #Raymond Breden Camera Comert Marea Britanie , #Romania