O noua evaluarea pentru aderarea la Schengen, in aprilie sau mai

Sambata, 26 Februarie 2011, ora 01:08
1365 citiri
O noua evaluarea pentru aderarea la Schengen, in aprilie sau mai

Expertii UE vor evalua inca o data, la sfarsitul lunii aprilie sau inceputul lunii mai, pregatirea Romaniei si Bulgariei pentru aderarea la Schengen, anunta ministrul ungar de Interne, Sandor Pinter, citat de site-ul Novinite.com. 

"Planuim sa admitem Romania si Bulgaria in Schengen. Nu stim cand vor adera", a declarat Pinter. In cursul zilei de joi, Presedintia ungara a UE a anuntat ca Bulgaria nu este pregatita sa adere la Schengen, spre deosebire de Romania.

De altfel, potrivit site-ului Novinite.com, Presedintia ungara a UE a precizat ca trei tari se opun aderarii rapide a Bulgariei la Schengen, dupa ce ministrul bulgar de Interne anuntase ca doar Franta se mai opune acestui demers.

Doua dintre cele trei state si-au exprimat preocuparea, in declaratii scrise, in legatura cu perspectiva aderarii Bulgariei la Schengen, a precizat Gergey Polnar, purtatorul de cuvant al Presedintiei ungare a UE.

Ministrul bulgar de Interne, Tvetan Tvetanov, a declarat joi ca doar Franta mai cere amanarea aderarii Romaniei si Bulgariei la Schengen, subliniind ca Germania si-a modificat pozitia. 

#romania, #bulgaria, #spatiul schengen, #aderarea romaniei la schengen , #Romania