Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Moody's: Romania e la un pas de colaps, dar il poate evita

Moody's: Romania e la un pas de colaps, dar il poate evita

Declinul economiei Romaniei se va apropia in acest an de 5%, insa anul viitor PIB va reveni in teritoriu pozitiv, potrivit unei analize a agentiei de evaluare financiara Moody's Investors Service. 

Intr-un raport publicat recent, Moody's estima ca Romania va inregistra o recesiune economica dificila, sustinand insa ca ar trebui sa evite un colaps major datorita dependentei reduse de comertul exterior si datoriei publice relativ scazute.

Contractia economiei Romaniei este influentata atat de incetinirea exporturilor, din cauza recesiunii din regiune, cat si de reducerea fluxurilor straine de capital, iar asocierea celor doi factori duce la o reducere a deficitului de cont curent.

Moody's vede o ajustare a deficitului de cont curent de la 12%, in 2008, la aproximativ 7% in acest an. Pentru anul viitor, agentia de evaluare financiara estimeaza o corectie pana la 4% a dezechilibrului extern.

 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1184 ori
Citeste mai multe desprecapital declin deficit exporturi fluxuri romania