Ministrul Andrei Marga face o vizita oficiala in Israel

Duminica, 27 Mai 2012, ora 14:06
1268 citiri
Ministrul Andrei Marga face o vizita oficiala in Israel

Ministrul de Externe, Andrei Marga, va face, de luni pana miercuri, o vizita oficiala in Israel, tema fiind aprofundarea relatiilor de cooperare bilaterale, oficialul roman urmand sa aiba intalniri cu presedintele, premierul, presedintele Parlamentului si cu ministrul israelian de Externe.

MAE precizeaza, intr-un comunicat remis, duminica, agentiei MEDIAFAX, ca vizita, care cuprinde si o intalnire cu reprezentantii comunitatii originarilor din Romania, este facuta la invitatia ministrului israelian de Externe, Avigdor Lieberman, si se inscrie in logica impartasita de guvernele roman si israelian privind aprofundarea relatiilor de cooperare bilaterale.

"In cadrul vizitei, seful diplomatiei romane va avea consultari cu omologul sau israelian, Avigdor Lieberman. Discutiile se vor concentra asupra stadiului raporturilor bilaterale dintre Romania si Statul Israel, cu accent asupra perspectivelor de valorificare a oportunitatilor economice existente intr-un numar de domenii conexe. In acelasi timp, cei doi demnitari vor trece in revista temele politice de interes comun ale agendei regionale si internationale", informeaza MAE.

Vizita va mai cuprinde primiri la presedintele Statului Israel, Shimon Peres, la prim-ministrul Benjamin Netanyahu si la speaker-ul Knesset-ului (presedintele Parlamentului israelian) Reuven Rivlin.

Ministrul Andrei Marga se va intalni si cu Dan Meridor, vicepremier si ministru pentru serviciile de informatii si energie atomica, cu Uzi Landau, ministru pentru energie si resurse de apa, si cu Daniel Hershkowitz, ministrul Stiintei si Tehnologiei.

Ministrul de Externe va sustine o conferinta la Institutul Truman (The Harry S. Truman Research Institute for the Advancement of Peace) din cadrul Universitatii Ebraice din Ierusalim si va avea o intalnire cu reprezentanti ai comunitatii originarilor din Romania.

#Andrei Marga vizita Israel, #relatii diplomatice Romania Israel , #Romania