Ministru ungar: Romania, mai pregatita decat Bulgaria pentru Schengen

Joi, 20 Ianuarie 2011, ora 00:17
903 citiri
Ministru ungar: Romania, mai pregatita decat Bulgaria pentru Schengen

Romania este mai aproape decat Bulgaria de indeplinirea conditiilor de aderare la spatiul Schengen, a declarat miercuri seara ministrul ungar de Interne, Sandor Pinter, a carui tara detine presedintia semestriala a UE, informeaza Mediafax. 

"In urma unei reuniuni a expertilor la Bruxelles, care a avut loc la 14 ianuarie, cu privire la nivelul de pregatire a Romaniei si Bulgariei", cele doua tari candidate la UE, "se pare ca Romania este mai pregatita decat Bulgaria", a declarat Sandor Pinter in fata jurnalistilor, adaugand ca o viitoare reuniune ar putea avea loc la Bruxelles la 28 ianuarie.

"De partea bulgara, inca mai avem probleme tehnice", a adaugat ministrul, care a exclus posibilitatea unei aderari separate a celor doua tari, care au intrat in UE in 2007, la trei ani dupa marea extindere a UE cu zece tari.

In privinta obiectiilor franco-germane fata de viitoarea aderare a celor doua tari, Berlinul si Parisul invocand amploarea coruptiei si neadaptarea sistemelor judiciare, Sandor Pinter a declarat ca va trebui sa se "analizeze daca au mai existat conditii prealabile similare" in cazul aderarii altor tari. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#romania, #bulgaria, #schengen , #Romania