Mechel isi propune pentru 2010 sa ajunga pe profit in Romania

Miercuri, 23 Decembrie 2009, ora 14:15
2836 citiri
Mechel isi propune pentru 2010 sa ajunga pe profit in Romania

Obiectivul principal al intreprinderilor romanesti ale grupului Mechel din Rusia in anul 2010 va fi atingerea nivelului planificat al productiei, optimizarea costurilor si atingerea spre sfarsitul anului 2010 a pragului de rentabilitate de catre cele patru combinate din Romania, a anuntat compania intr-un comunicat preluat de NewsIn.

"Scopul principal, atingerea la sfarsitul anului 2010 a pragului de rentabilitate de catre toate intreprinderile romanesti ale grupului Mechel.

Vom conta, cum am facut intotdeauna, pe fortele proprii, dar speram ca vom atrage si finantare externa, de asemenea, speram la sprijinul din partea statului si aparitia semnalelor pozitive pe piata interna: redresarea proiectelor in infrastructura si, ca urmare, cresterea comenzilor la produse metalurgice.

Consider ca aceste obiective sunt reale, sunt sigur, ca anul 2010 va aduce mai mult succes pentru intreprinderile noastre", a declarat directorul general al Diviziei Metalurgice Est-Europene a companiei Mechel, Victor Dyshlevich.

Acesta a mai spus totodata ca anul 2009 a fost foarte greu pentru Mechel, "probabil cel mai greu dupa privatizarea intreprinderilor" si ca a fost intr-un fel un test de durabilitate pentru companie, dar pe care a reusit sa il treaca.

"Noi am reusit cel mai important lucru: sa pastram productia si angajatii.

Noi nu am inchis unitati de productie, spre sfarsitul anului am reusit sa restabilim nivelul productiei anterior crizei.

In 2010, noi vom continua sa ne indreptam spre directia aleasa: sa marim cota produselor cu valoare mare adaugata, sa intram pe piete noi, sa continuam modernizarea, va fi continuata realizarea unui proiect investitional important la otelaria din Otelu Rosu, care a inceput in anul 2009 si include modernizarea capacitatilor de turnare otel.

Multa atentie va fi acordata formarii profesionale a personalului", a afirmat directorul general al Diviziei Metalurgice Est-Europene al Mechel, Victor Dyshlevich.

In data de 18 decembrie, a avut loc la Targoviste sedinta de lucru a conducerii Diviziei Metalurgice Est-Europene a companiei Mechel.

Temele principale de discutie au inclus atat rezultatele preliminare de activitate a combinatelor metalurgice romanesti ale grupului in anul 2009, cat si prioritati de dezvoltare pentru anul 2010.

Divizia Metalurgica Est-Europeana a companiei Mechel in cadrul sedintei finale de lucru a apreciat rezultatele preliminare ale activitatii pe anul 2009.

"Desi combinatele au inregistrat pierderi efective in anul 2009, spre sfarsitul anului curent intreprinderile aproape au reusit sa atinga nivelul incarcarii capacitatilor anterior crizei, au fost terminate proiecte investitionale importante, au fost date in exploatare echipamente noi si a fost lansata fabricarea unui nou produs.

Functionarea intreprinderilor Mechel Targoviste, Mechel Campia Turzii si Ductil Steel Buzau a fost asigurata in mare parte de mijloacele de finantare proprii ale grupului Mechel, fara atragerea finantarilor externe.

Rezervele, care au fost acumulate in anii precedenti, au permis garantarea activitatilor operationale stabile ale intreprinderilor in anul 2009", se arata in comunicatul emis miercuri de Mechel.

 

 

#mechel, # profit, # romania , #Romania

Curs valutar

1 EUR = 4.9729 RON

0.0013

1 USD = 4.5749 RON

0.0104
  1. Putin a infiltrat un cal troian într-un stat NATO: 60 de ani va depinde de Rusia
  2. Marcel Ciolacu a dezvăluit accidental deficitul bugetar real la care se așteaptă Guvernul în 2024. Cifra depășește toate estimările făcute până acum
  3. Suma uriașă pe care o vor plăti românii, pentru organizarea alegerilor. Semnal de alarmă: „Nemaivăzut așa ceva, pe vreme de pace!"
  4. Două țări NATO ”plâng” după Putin: Ucraina le lovește dur, punând bariera Rusiei
  5. Banii trimiși în țară de românii din diaspora, nivel record. Cu ce sumă au "peticit" deficitul de cont curent al României
  6. A intrat în vigoare „taxa pe lux”. Care sunt marjele de impozitare și până când trebuie să se grăbească românii să-și declare bunurile
  7. Cea mai mare putere din Vest și 800.000 de români loviți de criză: Norvegia, Suedia și Polonia o depășesc
  8. Cine este bugetarul care încasează un salariu de 36.000 de euro net, lună de lună. Acuzații grave
  9. Colapsul care amenință România, din 2030: „Va fi un tsunami financiar!"
  10. Revolta unui expert contabil. Cât au ajuns să plătească la stat micile afaceri românești, în comparație cu corporațiile: „discriminare socialistă din partea guvernului!"