Martin Schulz: Sprijinul meu este clar, Romania merita sa fie in Schengen

Joi, 06 Martie 2014, ora 11:06
1794 citiri
Martin Schulz: Sprijinul meu este clar, Romania merita sa fie in Schengen

Presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a declarat ca Romania merita sa fie in Schengen si ca orice intarziere este cauzata de chestiuni interne ale altor tari, precizand ca sprijinul sau pentru aderarea tarii noastre la zona de libera circulatie este clar.

'Regulile sunt clare si ar trebui urmate ca atare de toate statele membre. Romania le-a respectat pe deplin, a investit multe eforturi si rezultatele exista. Sprijinul meu este clar - Romania merita sa fie in Schengen si orice intarziere este cauzata, in mod evident, de chestiuni interne ale altor tari', a declarat Martin Schulz, in cadrul unui interviu acordat Agerpres.

In contextul mai larg al retoricii partidelor populiste sau extremiste de a acuza libera circulatie pentru problemele cu somajul sau legate de sufocarea sistemelor de securitate sociala, presedintele PE a mai spus ca trebuie reactionat 'la orice tentativa de a amesteca si de a lega subiecte diferite, precum libera circulatie a lucratorilor si aderarea la Schengen'.

Candidatul desemnat al Partidului Socialistilor Europeni pentru presedintia Comisiei Europene a declarat, raspunzand unei intrebari din partea AGERPRES, ca este convins ca teme precum aderarea la Schengen, liberalizarea regimului vizelor pentru SUA si Canada sau ridicarea monitorizarii in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare vor fi abordate in campaniile pentru alegerile europene din Romania si Bulgaria, tari intrate impreuna in UE in penultimul val de extindere.

'Ceea ce pot promite este ca voi lupta pentru tratament egal pentru toate statele membre si pentru toti cetatenii UE. Aceasta este o piatra de temelie a UE. Bineinteles, statele membre care vor sa fie tratate egal trebuie sa respecte standardele UE si sa-i respecte valorile', a spus Martin Schulz.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Martin Schulz, #romania schengen, #schulz romania , #Romania