Mark Mobius: Romania este gata sa fie liderul cresterii economice in Europa

Joi, 20 Septembrie 2012, ora 15:10
2206 citiri
Mark Mobius: Romania este gata sa fie liderul cresterii economice in Europa

Romania este pregatita sa fie liderul cresterii economice in Europa, dupa ce si-a luat "medicamentele amare" de la FMI, potrivit lui Mark Mobius, presedintele Franklin Templeton.

"Romania a luat multe medicamente 'amare' recomandate de FMI si, ca rezultat, este pregatita sa inregistreze o crestere economica accelerata in urmatorii ani. Sigur, 2012 a fost un an al schimbarilor in economia mondiala din cauza problemelor din zona euro si a tensiunilor politice, dar, dupa ce aceste probleme se vor rezolva, cred ca Romania ar putea deveni unul din liderii cresterii economice din Europa", a scris Mobius pe blogul sau.

Presedintele Franklin Templeton a adaugat ca Romania a fost prima tara din Europa care a produs petrol la scara larga, desi Rusia este considerata tara cu cele mai mari rezerve.

"Credem ca aici vor fi descoperite si mai multe rezerve de petrol si gaze naturale, ceea ce, pentru noi investitorii, este o noua zona atractiva", a adaugat Mobius.

Mark Mobius face referire in postul de pe blogul personal si la turbulentele de pe scena politica.

"In aceasta vara, primul ministru Victor Ponta si presedintele Traian Basescu au fost implicati intr-o 'lupta' pentru putere. Aceste turbulente au afectat cursul valutar, ceea ce a generat impedimente in vanzarea de obligatiuni si a dus la scaderea increderii investitorilor in economia tarii", a precizat Mobius.

Franklin Templeton este administratorul Fondul Proprietatea, care a raportat, in primele opt luni ale anului, un profit net de peste 574 de milioane de lei (peste 127 de milioane de euro), potrivit BVB.

#Mark Mobius declaratii Romania, #Mobius Fondul Proprietatea blog, #Mobius crestere economica Romania , #Romania