Majoritatea caselor inundate sunt neasigurabile

Miercuri, 07 Iulie 2010, ora 01:15
1031 citiri
Majoritatea caselor inundate sunt neasigurabile

Cele mai multe case inundate in acest an nu pot fi, oricum, asigurate, in conditiile in care acestea sunt construite in zone inundabile, a declarat marti, la Realitatea TV, presedintele UNSAR, Cristian Constantinescu, potrivit Newsin. 

El spune ca probabilitatea ca zonele sa fie afectate de inundatii este atat de mare, incat nu mai prezinta un risc care sa poata fi asigurat.

"Majoritatea oamenilor pe care ii vedem zilele acestea la televizor, din pacate, sunt in zone in care nu mai discutam de risc pentru ca riscul implica notiunea de aleatoriu, adica intamplator.

In zonele acestea, singurul element aleatoriu este cand se va intampla, dar cu certitudine se va intampla - din doi in doi ani sau in fiecare al treilea an", a explicat Constantinescu, presedinte al Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR).

El a adaugat ca, intrucat nu sunt indeplinite conditiile pentru ca riscul din zonele inundate sa fie considerat asigurabil, "marea majoritate a acelor oameni nu se pot asigura cu o asigurare facultativa". "Ar trebui sa facem o diferentiere.

Discutam de foarte multe case construite fara autorizatie de constructie sau cu autorizatie de constructie discutabila, construite in locuri inundabile", a adaugat Constantinescu. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#case, #inundate, #asigurare , #Romania