MAE: Romanii pot sta in Taiwan, fara viza, pana la 90 de zile

Miercuri, 12 Ianuarie 2011, ora 12:47
2785 citiri
MAE: Romanii pot sta in Taiwan, fara viza, pana la 90 de zile

Romanii pot sta pana la 90 de zile in Taiwan fara a avea nevoie de viza, a informat, marti, MAE, precizand ca masura este valabila incepand de marti, informeaza Mediafax.

MAE precizeaza ca, in urma intrarii in vigoare a Regulamentului UE 1211, dreptul de sedere fara viza in Taiwan a fost extins la 90 de zile pentru cetatenii statelor membre Schengen precum si pentru cetatenii din Romania, Bulgaria si Cipru ca urmare a unei decizii unilaterale adoptata la Taipei.

Masura este aplicabila incepand de marti.

Si, tot incepand de marti, resortisantii din Taiwan, titulari ai unor pasapoarte care includ numarul unui card de identitate sunt exonerati de la obligativitatea obtinerii vizelor de scurta sedere pentru intrarea si sederea pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteste ca, la 22 decembrie, a fost publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene Regulamentul UE numarul 1211 de modificare a Regulamentului Comisiei Europene numarul 539 din 2001 de stabilire a listei tarilor terte ai caror resortisanti trebuie sa detina viza pentru trecerea frontierelor externe si a listei tarilor terte ai caror resortisanti sunt exonerati de aceasta obligatie.

Regulamentul este obligatoriu in toate elementele sale, se aplica direct in toate statele membre ale UE, in conformitate cu Tratatele si intra in vigoare la 11 ianuarie 2011.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#viza, #romani, #taiwan , #Romania