KD vrea sa vanda divizia de brokeraj din Romania

Miercuri, 07 Aprilie 2010, ora 17:25
1294 citiri
KD vrea sa vanda divizia de brokeraj din Romania

Actionarul majoritar al KD Capital Management a anuntat ca poarta discutii cu o firma din piata romaneasca pentru vanzarea diviziei de brokeraj, iar tranzactia ar putea sa fie incheiata in urmatoarele saptamani, transmite NewsIn.

"Intentia iesirii de pe piata de brokeraj romaneasca a venit in contextul in care KD Group si-a anuntat dorinta de a-si concentra activitatile pe anumite segmente, precum serviciile bancare, de asigurari si de administrare a fondurilor de investitii.

O consecinta a acestei directii strategice o reprezinta iesirea KD Group de pe piata de brokeraj din Bulgaria", potrivit comunicatului transmis de actionarul majoritar.

Totodata, reprezentantii KD mentioneaza ca si in trecut au mai existat discutii cu un investitor activ pe piata romaneasca pentru vanzarea KD Capital Management, dar tranzactia nu s-a materializat.

KD Capital Management este o firma de brokeraj de talie micape Bursa de la Bucuresti, in conditiile in care in primele trei luni din an a intermediat tranzactii de 11,22 milioane lei, cota de piata fiind astfel de 0,16%.

Intermediarul are un capital social de 5,64 milioane lei, detinut in proportie de 99% de KD Group din Slovenia.

#kd, #brokeraj, #romania, #firma , #Romania