Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Irlandezii de la "Candy Crush Saga" vor sa atraga 500 de milioane de dolari, prin listarea la bursa

Irlandezii de la "Candy Crush Saga" vor sa atraga 500 de milioane de dolari, prin listarea la bursa


Producatorul jocului video "Candy Crush Saga", King Digital Entertainment, care are aproape 100 de angajati in studioul din Bucuresti, vrea sa atraga obtina finantare de 500 de milioane de dolari, potrivit unor informatii preliminare, prin listarea la bursa din New York.

King, inregistrata la Dublin, nu precizeaza in documentatia preliminara pentru oferta publica initiala numarul de actiuni care urmeaza sa fie flotate, nici banda indicativa de pret, noteaza New York Times, citat de Mediafax.

Suma de 500 milioane de dolari a fost utilizata pentru calculul comisionului de inregistrare a dosarului.

Candy Crush este cel mai popular joc al companiei, avand in medie 93 milioane de utilizatori pe zi.

Compania a precizat ca a inregistrat anul trecut un profit de 568 milioane de dolari si venituri de 1,8 miliarde de dolari.

Intermediarii principali ai listarii sunt bancile de investitii JPMorgan Chase, Credit Suisse si Bank of America Merrill Lynch.

King Digital Entertainment este inregistrata la Dublin si are sediul la Londra. Jocul Candy Crush a fost lansat in aprilie 2012 pe Facebook si a devenit una dintre cele mai populare aplicatii pe iPhone si Android.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1694 ori