INTERNATIONAL HERALD TRIBUNE: Parlamentul roman a aprobat bugetul pe 2008; premierul a prezis o crestere economica

Vineri, 21 Decembrie 2007, ora 12:17
948 citiri
INTERNATIONAL HERALD TRIBUNE: Parlamentul roman a aprobat bugetul pe 2008; premierul a prezis o crestere economica

INTERNATIONAL HERALD TRIBUNE, - Parlamentul Romaniei a adoptat joi bugetul pe 2008, iar premierul Calin Popescu Tariceanu a afirmat ca economia va creste cu 6% si bugetul va aduce o stabilitate mai mare in sectorul privat in expansiune.

Bugetul a fost aprobat cu 249 de voturi pentru si 93 impotriva, intr-o sedinta comuna a celor doua camere ale Parlamentului.
Tariceanu a numit bugetul o sursa de "stabilitate pentru sectorul privat".

El a prognozat o crestere economica de 6%, in scadere fata de 8% anul acesta. Premierul a spus ca va mentine cota unica de impozitare de 16% introdusa de guvernul sau in 2005 si va reduce platile pentru asigurarile sociale cu 6%.

Tariceanu a afirmat ca vor exista mai multe fonduri pentru educatie, sanatate, agricultura si infrastructura.

Uniunea Europeana, la care Romania a aderat la 1 ianuarie, a declarat ca statul ar putea suporta actiuni disciplinare pentru ca este posibil ca deficitul bugetar din 2007 sa depaseasca limita UE de 3% din Produsul intern brut, ajungand, potrivit UE, la 3,2%.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://rador.srr.ro/ target=_blank>Rador</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.