Industriasii: Greva magistratilor, picatura care va destabiliza economia

Joi, 17 Septembrie 2009, ora 15:48
1672 citiri
Industriasii: Greva magistratilor, picatura care va destabiliza economia

Presedintele Uuniunii Generale a Industriasilor din Romania (UGIR 1903), Ioan Cezar Coraci, a declarat, joi, pentru NewsIn, ca greva magistratilor poate fi picatura care sa destabilizeze economia Romaniei, daca va mai continua o luna sau doua.

"Daca greva va continua inca o luna sau doua, ar putea fi picatura care va destabiliza economia Romaniei", a afirmat presedintele Uniunii Generale a Industriasilor din Romania (UGIR 1903), Ioan Cezar Coraci.

Conform acestuia, blocarea in instanta a dosarelor economice va duce la agravarea crizei economice, prin blocarea sistemului financiar, dar si la falimentul multor firme.

Presedintele UGIR 1903 considera ca modul de protest al magistratilor este contraproductiv si spera in gasirea altor forme de protest pentru atingerea obiectivului.

"Nu pot sa inteleg cum nu isi dau seama ca blocand dosare economice blocheaza si capacitatea statului de a incasa bani, si implicit de a le satisface solicitarile. Personal, mie mi se pare contraproductiv acest demers si sper ca pana la urma vor intelege si vor gasi alte forme pentru a-si atinge obiectivele", a mai spus Coraci.

La randul sau, secretarul general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri (AOAR), Cristian Parvan, considera greva magistratilor "inoportuna" si "duplicitara".

"Consideram ca aceasta greva este inoportuna pentru ca se putea argumenta si sustine si fara aceasta manifestare, care arata a duplicitate. Dincolo de efectele economice si comerciale, greva ne face sa avem si lipsa de incredere in justitie. Ne putem gandi ca la fel procedeaza si cand dau solutii acesti magistrati ", a declarat, pentru NewsIn, Cristian Parvan.

Conform acestuia, toate cauzele sunt blocate, inclusiv cele comerciale, incepand de la Registrul Comertului si pana la instantele care trebuie sa se pronunte.

"Putem fi si rai si sa spunem ca nu are nicio importanta aceasta greva, pentru ca oricum si asa foarte multe dintre dosare erau amanate. 75% dintre dosare erau amanate la termen si aproximativ 25% judecate", a mai spus secretarul general al AOAR.

 

Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Economia Germaniei va stagna în 2024, potrivit ultimelor prognoze realizate de cele mai importante institute economice germane. Estimările privind evoluția PIB în Germania au fost revizuite...
Își încalcă Lagarde mandatul? Șefa BCE, val de critici cu privire la declarațiile legate de tranziția verde a economiei
Își încalcă Lagarde mandatul? Șefa BCE, val de critici cu privire la declarațiile legate de tranziția verde a economiei
Ultima postare publică făcută de Christine Lagarde pe rețelele sociale a declanșat un nou val de comentarii critice din partea europenilor. Lagarde este acuzată că face declarații care...
#blocare, #economie, #greva, #magistrati , #Romania