Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Indicele increderii in economie a crescut in februarie

Indicele increderii in economie a crescut in februarie

Indicele increderii in economie a urcat in Romania pentru a opta oara consecutiv in februarie, cu 4,5 puncte fata de ianuarie, pana la 93,8 puncte, potrivit unui sondaj lunar publicat de Comisia Europeana (CE), transmite NewsIn.

Imbunatatirea asteptarilor economice din Romania vine pe fondul cresterii increderii in patru dintre cele cinci domenii analizate.

Astfel, in industrie, perceptia s-a ameliorat, in februarie, fata de ianuarie, de la -3,1 la 0,2, pe segmentul de consum de la -48,7 la -46,3, in servicii de la -5,8 la 4,5, iar in comert de la -8,5 la 2,1.

Indicele pentru constructii este singurul care a scazut, de la -25,1 la -25,3.

La nivel european, indicele increderii in economie si-a reluat trendul ascendent in februarie, dupa o stagnare in ianuarie.

Indicatorul pentru Uniunea Europeana a crescut cu 1,4 puncte, la 107,2, iar indicatorul pentru zona euro a crescut cu un punct, la 107,8.

Principala sursa a acestor evolutii o constituie cresterea semnificativa a increderii in servicii, se arata in documentul Comisiei Europene.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1204 ori