Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Incendiul de la Dragonul Rosu, posibil cea mai mare dauna din istoria asigurarilor din Romania

Incendiul de la Dragonul Rosu, posibil cea mai mare dauna din istoria asigurarilor din Romania

Pagubele provocate de incendiul de la complexul comercial Dragonul Rosu ar putea reprezenta cea mai mare dauna din istoria asigurarilor din Romania, anunta Generali, asiguratorul cladirilor si bunurilor afectate, care precizeaza ca are resursele pentru plata despagubirilor, precizeaza Mediafax.

"Niro Investment, care detine centrul comercialDragonul Rosu, este asigurat Generali Asigurari incepand cu anul 2010. In baza politei de asigurari complexe de daune materiale la bunuri, care acopera si riscul de incendiu, ne vom ocupa de evaluarea si instrumentarea prompta a dosarului de daune", a declarat, intr-un comunicat, directorul general al Generali, Marie Kovarova.

Ea a adaugat ca, potrivit primelor estimari interne, pagubele provocate de incendiul de la complexul comercial Dragonul Rosu ar putea reprezenta cea mai mare dauna din istoria asigurarilor din Romania.


"Nu avem insa motive de ingrijorare. Generali este un asigurator puternic si stabil din punct de vedere financiar, reasigurat la companii internationale de renume. Oricare ar fi valoarea daunei, stabilitatea financiara a Generali nu va fi afectata", a spus Kovarova.


Pentru asigurarea neutralitatii procesului de evaluare a daunelor, Generali a contractat experti internationali in daune.


"Fiind vorba in acest caz despre o dauna de mare amploare, am implicat societati de experti independenti internationali, cu specializari multiple, care lucreaza cu cele mai mari companii de asigurari de pe plan international. Deindata ce vom avea concluziile anchetei autoritatilor publice si rezultatele analizei interne, le vom comunica", a mai spus Kovarova.


Complexul comercial Dragonul Rosu a fost afectat miercuri de un incendiu izbucnic din cauze necunoscute.


Pozitionata in primii zece asiguratori locali, Generali Asigurari are un capital social de 129,45 milioane de lei si este parte a grupului italian Generali, unul dintre cele mai vechi grupuri de asigurari din lume.


In 2009, veniturile din prime ale companiei au avansat cu 21%, la 506,95 milioane de lei.


Anul trecut, societatea a platit despagubiri pentru asigurari generale in suma de 222,48 milioane de lei, comparativ cu 218,2 milioane de lei in 2008. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2091 ori