Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Impozitul Pogea incalca normele europene

Impozitul Pogea incalca normele europene

Impunerea unui impozit minim pe cifra de afaceri contravine normelor europene si va crea probleme in aplicarea tratatelor de evitare a dublei impuneri pe care Romania le-a semnat, sustine Niculae Done, partner Taxation Services al KPMG.

"Acesta este un impozit pe cifra de afaceri, iar astfel de impozite nu sunt acoperite de tratatele pentru evitarea dublei impuneri pe care Romania le-a semnat cu alte state.

Deci acele sucursale practic ar trebui sa plateasca impozit atat in Romania, cat si in tara de rezidenta a societatii de care apartin. Care este evitarea dublei impuneri?", s-a intreabat retoric Niculae Done, scrie Ziarul Financiar.


Reprezentantul KPMG a mai precizat ca exista state comunitare pe care Curtea Europeana de Justitie le-a obligat sa renunte la astfel de sisteme de impozitare deoarece nu respectau legislatia europeana in domeniu.


"In directiva a VI-a privind TVA este precizata expres interdictia de a introduce un impozit pe cifra de afaceri, altul decat TVA.


Exista decizii ale Curtii Europene de Justitie care au obligat anumite state sa anuleze astfel de impozite", a completat Niculae Done. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1552 ori
Citeste mai multe desprecompanie impozit societati tratate