Hahn (CE): Romania risca sa piarda bani

Vineri, 23 Septembrie 2011, ora 18:17
1266 citiri
Hahn (CE): Romania risca sa piarda bani

Romania trebuie sa inceapa implementarea proiectelor europene cel tarziu din 2012, pentru a nu risca sa piarda fonduri europene, iar in acelasi timp sa stabileasca investitiile pentru proiectia bugetara viitoare, a declarat vineri comisarul european pentru politica regionala, Johannes Hahn, citat de NewsIn.

"Romania trebuie sa aiba grija sa foloseasca banii, nu doar sa faca contracte si dedicatii de bani catre proiecte posibile, dar si sa implementeze. Am agreat cu responsabilii politici ca 2012 sa fie anul de implementare, altfel ar putea exista riscul de a pierde banii. (…) Este necesar sa se lucreze la implementarea proiectelor; banii exista, trebuie folositi, pentru a nu fi pierduti. Acestea sunt lucrurile care trebuie facute imediat si sunt increzator ca se merge in directia buna", a precizat Hahn.

Acesta a mai spus ca Romania trebuie sa se gandeasca la posibilele proiecte de investitii pentru proiectia bugetara viitoare. "Este timpul ca Romania sa se gandeasca la posibilele proiecte din proiectia bugetara viitoare pentru ca vom incepe negocierile in prima jumatate din 2012. Sunt increzator ca bugetul pentru Romania, pentru proiectia viitoare, ar putea fi acelasi de acum.

Acest lucru cere o puternica contributie din partea Romaniei, in sensul ca trebuie sa demonstreze ca in anul 2012 este capabila sa foloseasca banii deja disponibili", a explicat comisarul eruopean.

Oficialul european a amintit ca Romania beneficiaza de fonduri de 25-26 miliarde euro pentru proiectele europene, din care partea europeana este de 20 miliarde euro.

Hahn a apreciat ca Romania a facut un pas important prin infiintarea unui minister care sa gestioneze relatia cu Uniunea Europeana, aceasta fiind de altfel propunerea facuta de CE in urma cu un an.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#fond european, #fond ue, #bani europeni, #absortie fond, #Johannes Hahn , #Romania