Grup international de hackeri, dezmembrat de FBI in colaborare cu politia din Romania, India si China

Marti, 28 Ianuarie 2014, ora 09:21
2071 citiri
Grup international de hackeri, dezmembrat de FBI in colaborare cu politia din Romania, India si China

Un grup international de hackeri care spargeau contra cost parole la adrese de email a fost dezmembrat in urma unei operatiuni desfasurate de FBI, la care a participat si politia romana, relateaza luni BBC.

FBI a arestat in SUA cinci persoane - doua responsabile de spargerea parolelor si trei care erau clienti ai unor site-uri specializate in spargerea parolelor.

Cei doi care spargeau parolele, americani din statul Arkansas, erau operatorii site-ului needapassword.com si au spart parolele a circa 6.000 de conturi email. Ei risca acum pana la cinci ani de inchisoare. Celelalte trei persoane arestate de FBI erau clienti ai unor site-uri de acest fel, carora le-au platit peste 23.000 de dolari pentru a afla parolele unor adrese de email. Acestia risca pana la 12 luni de inchisoare.

Alti sase presupusi administratori ai unor asemenea site-uri au fost arestati in afara Statelor Unite in cadrul aceleiasi operatiuni. Potrivit Xinhua, patru au fost arestati in Romania, unul in India si unul in China. Ei cereau pentru spargerea parolelor adreselor de email sume cuprinse intre 100 si 500 de dolari.

#hacker romania, #fbi romania, #grup hackeri , #Romania