Fostul sef al McDonald's Romania: Romania iese din criza indiferent cine e la putere

Luni, 19 Octombrie 2009, ora 10:28
1637 citiri
Fostul sef al McDonald's Romania: Romania iese din criza indiferent cine e la putere

In plina criza economica, guvernul ar fi trebuit sa reduca taxele pe salarii, considera Marian Alecu, cel care a condus lantul McDonald's Romania 16 ani si care debuteaza acum in domeniul consultantei.

"Ma asteptam la un pachet care sa stimuleze companiile, sa reduca taxele pe salarii, poate chiar sa reduca impozitul pe profit, sa dea facilitati pentru exportatori. Guvernul trebuie sa fie mai flexibil si sa ia masuri mult mai rapid", a declarat Alecu intr-un interviu pentru Evenimentul Zilei.

Marian Alecu a mai afirmat ca Romania ar putea iesi din criza in a doua jumatate a anului viitor, indiferent de cine e la putere.

El a precizat ca pachetul de criza al guvernului cuprinde actiuni pe care el nu le-ar fi facut, cum ar fi marirea CAS-ului.

"O sa spuneti ca 4% nu e mult, dar castigul era mult mai mare daca faceam o reducere de 0,5%. Majorarea a lasat multi oameni cu job, dar fara contracte de munca. Forfetarul nu e neaparat o idee rea, dar trebuie explicat mai bine. Multe firme s-au inchis, dar activitatile continua", a mai spus Marian Alecu.

In ceea ce priveste somajul, el afirma ca spera sa nu depaseasca 800.000 in acest an, iar in 2010 sa inregistreze cel putin o stagnare, daca nu o usoara revenire.

#criza, # somaj, # forfetar, # Marian Alecu, # romania , #Romania