Fondul Tri Investments se va retrage din Romania in urmatorii doi ani

Joi, 15 Aprilie 2010, ora 09:16
2430 citiri
Fondul Tri Investments se va retrage din Romania in urmatorii doi ani

Fondul de investitii Tri Investments vrea sa se retraga in urmatorii doi ani de pe piata din Romania, unde este prezent prin fondul ipotecar European Residential Property Fund, in contextul in care considera ca piata nu este profitabila, relateaza WhatInvestment.co.uk, precizeaza NewsIn..

Potrivit WhatInvestment.co.uk, fondul intentioneaza sa inchida toate holdingurile rezidentiale din Romania in urmatorii doi ani, dupa ce a fost grav afectat de lipsa de lichiditati si de lipsa de disponibilitate pentru ipoteci din Romania.

Fondul a avut una dintre cele mai slabe performante in ultimii trei ani, inregistrand pierderi de 599 lire la o investitie initiala de 1.000 lire.

Directorul executiv al Tri Investments, Christopher Finch, a explicat ca fondul a trecut de la a vinde circa cinci proprietati pe saptamana la a vinde o singura proprietate pe luna in Romania, intre 2006 si 2009.

"Credem ca Romania nu isi va reveni prea curand dupa problemele fiscale cu care se confrunta", a spus Finch.

"Strategia noastra este sa ne retragem treptat din Romania. Avand in vedere ca fondul nu se mai confrunta cu presiuni pentru plata rascumpararilor si dat fiind ca datoria noastra este sa protejam capitalul investitorilor, vom avea nevoie de un an sau doi pentru a ne retrage complet".

Finch a mai spus ca fondul a evitat rascumpararile la scara larga in ultimii doi ani, spre deosebire de unele fonduri concurente.

"Fondul a atins un nivel al activelor de circa 50 milioane in 2007 si de atunci am pierdut numai 10% prin rascumparari, Scaderea valorii activelor nete a fost provocata de reevaluarea in scadere a activelor din Romania", a explicat Finch.

"Strategia este de a renunta la expunerea pe Romania si de a redirectiona banii catre afacerile din Polonia, care evolueaza mult mai bine", a adaugat el.

Finch a spus totusi ca reevaluarile in scadere ale activelor din Romania incep sa incetineasca.

"Cu toate acestea, Romania este foarte dependenta de investitiile straine directe. Nu este un exportator direct, precum Polonia si se confrunta in continuare cu probleme fiscale", a concluzionat Finch.

#fond, # investitii, # Tri Investments, # retragere, # romania , #Romania