Fabrica de tigari clandestina cu muncitori romani, descoperita in Belgia

Luni, 01 Iulie 2013, ora 12:18
3327 citiri
Fabrica de tigari clandestina cu muncitori romani, descoperita in Belgia

Politistii belgieni au descoperit joi, in zona Ghlin-Baudour din orasul belgian Mons, o fabrica clandestina de tigari care producea nu mai putin de 400.000 de tigari de zi si in care lucrau muncitori din Romania si Republica Moldova.

Fabrica functiona intr-un hangar dezafectat unde uneori erau vazute persoane necunoscute si unde opreau frecvent camioane. Anchetatorii, care primisera informatia de la autoritatile poloneze in urma cu noua luni, se asteptau sa gaseasca o cultura de canabis, relateaza La Capitale.

Descoperirea reprezinta o premiera pentru Belgia, unde au fost interceptate cel mult transporturi de tigari de contrabanda sau acestea au fost descoperite in depozite.

De la fata locului au fost confiscate peste 25 de tone de tutun, enorme cantitati de filtre si de hartie pentru tigari. Tutunul provenea din SUA, Italia si Mozambic si ar fi putut fi utilizat la fabricarea a 50 de milioane de tigari.

La momentul descinderii politiei, s-au descoperit 400.000 de tigari gata de comercializare, marca "Regal King Size", absenta de pe piata din Belgia dar foarte apreciata in Marea Britanie, unde un pachet se vinde cu 8 euro. O parte din tigari erau vandute pe internet cu 3,50 euro pachetul.

Potrivit procurorului Christian Henry, cele 400.000 de tigari reprezentau o zi de productie, dar nu era decat inceputul. "Puteau ajunge in curand la 1-1,5 milioane de tigari pe zi", explica el. Conform Inspectiei vamale si pentru accize, totalul taxelor eludate este estimat la peste 22 de milioane de euro.

Sapte muncitori clandestini, romani si moldoveni, au fost descoperiti la etajul fabricii clandestine de tigari, intr-un loc fara ferestre dar ventilat. La Capitale noteaza ca muncitorii dispuneau de un anumit confort, respectiv frigidere, dusuri, paturi si posibilitati de a-si prepara hrana, si ca probabil in locul respectiv ar fi putut locui 20 de persoane.

Anchetatorii au in vedere o retea infractionala internationala cu ramificatii in Belgia. Doi polonezi au fost deja arestati pentru implicarea in aceasta activitate infractionala.

#fabrica clandestina tigari Belgia, #munca negru Belgia, #muncitori romani Belgia, #munca ilegala Belgia , #Romania