Elena Basescu in PE: Criza a avut un efect limitat asupra femeilor active din Romania

Marti, 19 Octombrie 2010, ora 16:09
996 citiri
Elena Basescu in PE: Criza a avut un efect limitat asupra femeilor active din Romania

Europarlamentarul PDL Elena Basescu a rostit trei discursuri in PE in prima zi a sesiunii plenare, ea mentionand ca in anul 2009, in Romania, a continuat sa creasca proportia femeilor care si-au gasit un loc de munca, acesta fiind un exemplu privind efectul limitat al crizei asupra femeilor, precizeaza Mediafax.

Elena Basescu si-a inceput primul discurs cu un mesaj de condoleante pentru familia asistentei medicale Maricica Hahaianu care a murit la Roma, in urma unei agresiuni.

Europarlamentarul PDL s-a referit apoi, in discursul rostit in cadrul dezbaterii din plenul PE cu tema "Femeile cu locuri de munca precare - Imbunatatirea securitatii si a sanatatii la locul de munca in cazul lucratoarelor gravide, care au nascut de curand sau care alapteaza", la faptul ca femeile sunt concentrate in locuri de munca prost remunerate, ele reprezentand totodata "marea majoritate a lucratorilor cu timp partial din UE".

"Exista totusi unele cazuri in care criza a avut un efect limitat asupra femeilor active pe piata muncii.

De exemplu, in Romania, proportia femeilor care si-au gasit un loc de munca a continuat sa creasca pe parcursul anului 2009", a spus Elena Basescu.

In cel de-al doilea discurs rostit luni, in cadrul dezbaterii din plenul PE cu tema "Revizuirea Acordului-cadru privind relatiile dintre Parlamentul European si Comisia Europeana - Adaptarea Regulamentului de procedura al Parlamentului la acordul-cadru revizuit referitor la relatiile dintre Parlamentul European si Comisia Europeana", europarlamentarul PDL a apreciat ca noul acord va aduce "o imbunatatire semnificativa" cooperarii intre PE si CE in perioada 2010-2015.

"Noile reguli definesc in mod clar responsabilitatea politica a celor doua institutii si consolideaza competentele Parlamentului European, cele pe care le-a castigat recent in procesul de luare a deciziilor", a spus Elena Basescu.

In cel de-al treilea discurs rostit, privind viitorul standardizarii europene, Elena Basescu a spus ca in Romania a fost emisa recent o ordonanta privind stabilirea unor masuri pentru aplicarea unitara a legislatiei UE care armonizeaza conditiile de comercializare a produselor.

Ea a mai apreciat ca problema standardizarii are relevanta in ceea ce priveste piata unica a IMM-urilor.

"IMM-urile au nevoie de produse de creditare simple, standardizate, care sa permita utilizarea lor rapida in baza unui numar minim de documente si a unei analize financiare simplificate", a spus ea.

#basescu, #criza, #efect, #elena, #femei, #pe , #Romania