Efectele Guvernului Boc: romanii isi muta afacerile in paradisuri fiscale

Sambata, 05 Septembrie 2009, ora 23:12
1466 citiri
Efectele Guvernului Boc: romanii isi muta afacerile in paradisuri fiscale

Companiile Cris-Tim si Gecad si-au mutat sediile in Cipru. Motivul invocat de patroni: absenta legii holdingului. Realitatea: impozitarea excesiva din Romania.

Din ce in ce mai multi oameni de afaceri romani, exasperati de programul anticriza al Guvernului Boc, isi muta afacerile in paradisurile fiscale. In acest fel pierde bugetul de stat si castiga afacerea. Iar cum in perioada de criza banii devin mai scumpi, demersul lor poate fi inteles, mai ales ca in cei 20 de ani de economie libera nu s-a dat, inca, o lege a holdingurilor.

 

Primii care au anuntat ca si-au mutat sediul social in Cipru au fost sotii Timis, proprietarii Cris-Tim. Cei doi au infiintat o companie in Cipru, Rangeglow Limited, societate care a preluat peste 99% dintre actiunile Recunostinta Prodcom Impex (inregistrata la Filipestii de Padure, judetul Prahova, zona defavorizata pana in 2009) si Cristim 2 Prod Com - doua dintre principalele entitati ale grupului.

 

"Am recurs la acest procedeu deoarece in Romania nu este recunoscuta legea holdingului, iar un grup de firme cum este Cris-Tim are de patimit, cel putin pe partea de impozite


In acest fel, daca vreau sa investesc in una dintre firmele din grup, atunci nu mai sunt nevoit sa platesc o mie de impozite", a declarat Radu Timis, presedintele grupului Cris-Tim.


Nici sotii Georgescu, actionarii companiilor membre ale GECAD Group, nu au ramas imuni la avantajele financiare aduse de paradisurile fiscale. Drept urmare Concentric Limited, o structura de tip holding, a devenit recent actionar majoritar la companiile membre ale GECAD Group reunind totodata si alte investitii ale antreprenorului Radu Georgescu.


Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#efecte, #guvern, #boc, #paradis, #fiscal , #Romania