Cum se respecta dreptul de proprietate, in Romania?

Marti, 22 Martie 2011, ora 22:50
1720 citiri
Cum se respecta dreptul de proprietate, in Romania?

Romania a coborat cinci pozitii, pe locul 60, intr-un top de 129 de state realizat de organizatia americana Property Rights Alliance in functie de un indice privind respectarea dreptului de proprietate, desi a inregistrat usoare progrese, informeaza Mediafax. 

La nivel regional, Romania s-a mentinut pe pozitia a 8-a. Chiar daca Romania a coborat in clasament, organizatia noteaza ca scorul Romaniei a crescut usor fata de anul trecut, cu 0,1 puncte, la 5,5 puncte.

La calcularea indicelui au fost luate in considerare mediul legal si politic, dreptul de proprietate asupra activelor si dreptul de proprietate intelectuala.

La sectiunea mediului legal si politic, Romania a inregistrat un avans de 0,4 puncte, la 5,2 puncte, cu cresteri la toate categoriile, cu exceptia celei referitoare la controlul coruptiei, care a scazut cu 0,2 puncte.

Scorul obtinut la sectiunea dreptului de proprietate asupra activelor s-a imbunatatit cu 0,2 puncte, la 5,8 puncte.

Cea mai mare crestere a avut loc in cazul protejarii dreptului de proprietate asupra activelor, urmata de cea privind inregistrarea proprietatilor.

In privinta dreptului de proprietate intelectuala a avut loc o scadere de 0,4 puncte, la 5,4 puncte, in pofida faptului ca anul trecut a avut loc o imbunatatire semnificativa, de 0,6 puncte, se arata in raport.

Pe primele trei pozitii ale clasamentului se afla Suedia, Finlanda si Singapore.

Germania este pe locul 13, Marea Britanie pe 15, iar Franta pe 20. Dintre tarile din Europa Centrala si de Est, Estonia este pe 28, Cehia pe 33, Ungaria pe 37 si Polonia pe 43.

Cinci state sunt plasate la egalitate inaintea Romaniei, pe locul 55, respectiv Trinidad Tobago, Rwanda, Panama, India si Ghana. Bulgaria este pe locul 64, la egalitate cu Croatia, dar si cu Brazilia si Benin. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#drept de proprietate, #respectare dreptului de proprietate, #proprietate , #Romania