Cristian David: E posibila o reducere a taxei de viza pentru cetatenii romani din Republica Moldova

Joi, 15 August 2013, ora 12:27
1814 citiri
Cristian David: E posibila o reducere a taxei de viza pentru cetatenii romani din Republica Moldova

Ministrul delegat pentru Romanii de Pretutindeni, Cristian David, a declarat, miercuri, la Universitatea de Vara de la Izvoru Muresului, ca este posibila o reducere a taxei de viza pentru cetatenii romani din Republica Moldova.

"Este mai degraba posibila reducerea acestei taxe, chiar daca Romania este parte a regimului de vize Schengen, ceea ce inseamna ca ne conformam si ne aliniem unor standarde privind emiterea acestor vize. Eu socotesc ca este necesar. Suntem in analiza privind posibilitatea macar a unor reduceri pentru vizele eliberate cetatenilor romani din Republica Moldova. Dupa o analiza la nivelul ministerului, in concordanta cu procedurile europene vom putea sa dam un raspuns. Eu cred ca in aceasta toamna putem sa avem o analiza privind posibilitatea reducerii costurilor de viza", a declarat Cristian David, rasunzand unei intrebari.

Ministrul delegat pentru Romanii de Pretutindeni a mai spus ca, in contextul intaririi legaturilor dintre Romania si romanii din afara granitelor, "poate fi luata in considerare o simplificare a procedurilor de acordare a cetateniei".

Potrivit acestuia, legatura prin cetatenie "este, pana la urma, singura legatura trainica si solida pe care romanii din afara granitelor o pot avea cu Romania".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#taxa viza Republica Moldova, #reducere taxa viza, #reducere tarif taxa viza Moldova , #Romania