Corlatean negociaza mai multe acorduri bilaterale la Kiev

Luni, 10 Martie 2014, ora 12:58
1306 citiri
Corlatean negociaza mai multe acorduri bilaterale la Kiev

Ministrul de Externe Titus Corlatean isi incepe luni vizita la Kiev cu depunerea de flori in Piata Independentei din centrul capitalei Ucrainei, pe celebrul Euromaidan, in memoria cetatenilor ucraineni care si-au pierdut viata in timpul evenimentelor sangeroase din aceasta tara din ultimele saptamani.

Dupa acest moment, seful diplomatiei romane va avea o intrevedere cu omologul sau ucrainean Andrii Descita in urma careia ar putea fi semnate mai multe acorduri intre Romania si Ucraina.

Corlatean: In discutie este acordul privind micul trafic de frontiera

Dupa cum anunta Titus Corlatean, in discutie este acordul privind micul trafic de frontiera. Negocierile pentru acest acord au fost purtate intensiv in ultimele zile de o echipa de negociatori aflata la Kiev, dar mai existau, potrivit ministrului "unu, doua puncte inca in suspensie, nefinalizate din negocieri anterioare cu fostul guvern ucrainean".

"Va fi o decizie foarte importanta de sprijin din partea Romaniei. Libera circulatie pe o fasie de 30 pana la 50 de km de o parte si de alta a frontierei, in mod gratuit, pe baza acelor permise pe care partea romana le poate elibera", declara la Bucuresti Titus Corlatean.

Tot la nivel de discutii si negocieri este si deschiderea a doua noi consulate - la Sighetu Marmatiei, unde exista o comunitatea ucraineana numeroasa, iar celalalt in regiunea Transcarpatica din Ucraina.

In cursul dupa amiezii, Titus Corlatean va avea o intrevedere si cu presedintele Olexandr Turcinov, dar si cu premierul Arseni Iateniuc. Detaliile intrevederii urmeaza sa fie fixate in cursul zilei de luni, avand in vedere ca Iateniuc a anuntat ca va intreprinde o vizita miercuri in Statele Unite ale Americii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#romania ucraina, #acorduri ucraina, #ucraina corlatean , #Romania