Confederatia Patronatului Roman vrea inlocuirea presedintelui CES

Luni, 17 Mai 2010, ora 23:46
1306 citiri
Confederatia Patronatului Roman vrea inlocuirea presedintelui CES

Presedintele Confederatiei Patronatul Roman, Gheorghe Naghiu, ii scrie presedintelui Camerei Deputatilor cerandu-i sa declanseze procedurile privitoare la reanalizarea si invalidarea desemnarii lui Florian Costache in functia de presedinte al Consiliului Economic si Social, potrivit Newsin.

Naghiu isi argumenteaza cererea prin faptul ca presedintele CES are o condamnare penala pentru infractiuni de drept comun si a fost dovedit de CNSAS ca fiind agent al Securitatii.

"Forumul executiv de conducere al Patronatului Roman nu intelege de ce institutii ale statului sunt reprezentate de oameni ce produc deservicii majore prin trecutul lor, ce nu pot constitui repere ale moralitatii si nu se incadreaza in tiparele democratice.

Este de neadmis ca un cetatean posesor de cazier, dovedit de CNSAS ca agent al politiei politice, sa reprezinte interesele Guvernului Roman, ale sindicatelor libere din Romania si al reprezentantilor patronatelor romanesti", afirma Naghiu in scrisoarea inaintata Robertei Anastase si care s-a aflat luni pe masa membrilor Biroului Permanent al Camerei Deputatilor.

In documentul citat, Gheorghe Naghiu isi exprima rezervele privitor la "independenta politica a CES" si la moralitatea presedintelui acestei institutii.

"Confederatia Patronatul Roman nu poate accepta ca la presedintia Consiliului Economic si Social sa se afle un condamnat penal si un fost colaborator al politiei politice, fapt pentru care solicita, cu respect, Parlamentului Romaniei sa declanseze procedurile privitoare la reanalizarea si invalidarea desemnarii domnului Florian Costache din functia de presedinte al CES", se mai arata in scrisoarea amintita.

De asemenea, Confederatia sugereaza Parlamentului sa desemneze in functia mentionata o persoana "de pe partea patronala" dat fiind ca CES este principala institutie a dialogului social din Romania.

Gheorghe Naghiu avertizeaza ca, in cazul in care sesizarea sa, trimisa in numele Confederatiei Patronatul Roman, nu va fi luata in analiza, vor fi sesizate formatiunile politice, asociatiile revolutionare, organismele comunitare, asociatiile patronale romanesti si internationale, dar si opinia publica.

"Atragem atentia ca orice actiune nationala sau internationala organizata de catre CES sau cu participarea acestuia va fi precedata de luari de opinie si de proteste cu scopul declarat de a se reveni la normalitate si de a se face imposibila pe viitor o astfel de stare de lucruri", atentioneaza Naghiu.

"A venit o scrisoare din partea domnului Gheroghe Naghiu, presedintele Confederatiei Patronatului roman cu privire la niste chestiuni legate de CES.

Conform legii, a fost directionata catre viitoarea sedinta a Birourilor Permanente, care au in insarcinare aceste lucruri", a sustinut secretarul Camerei Deputatilor, Sever Voinescu, la finalul sedintei Biroului Permanent al Camerei Deputatilor. 

#confederatia patronala, #ces, #presedinte , #Romania