Comisionul de rambursare anticipata pentru creditele de consum va fi limitat

Marti, 10 Noiembrie 2009, ora 15:38
1133 citiri
Comisionul de rambursare anticipata pentru creditele de consum va fi limitat

Comisionul de rambursare anticipata pentru creditele de consum intre 200 euro si 75.000 euro va fi limitat la cel mult 1%, incepand din iunie 2010, conform unei directive europene, a anuntat, marti, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), Radu Gratian Ghetea, potrivit NewsIn.

"Directiva 48 a Comisiei Europene prevede ca este obligatoriu ca pentru creditele de consum cuprinse intre 200 si 75.000 euro, bancile sa nu poata percepe comisioane de rambursare anticipata mai mari de 1%. Comunitatea bancara a analizat acest aspect si (directiva, n.r.) o vom aplica de la data prevazuta, respectiv iunie 2010", a afirmat Ghetea.

El a adaugat ca, din punctul de vedere al ARB, ar fi "daunatoare" o abordare de tipul aplicarii directivei la toate creditele, "pentru ca ar fi mai popular".

"Nu este momentul potrivit pentru Romania si poate avea efecte neplacute", a explicat seful ARB.

 

#anticipata, #comision, #consum, #credite, #ghetea, #rambursare , #Romania

Curs valutar

1 EUR = 4.9768 RON

-0.0003

1 USD = 4.6386 RON

-0.0149
  1. Marile proiecte de infrastructură rutieră din România. Unde stăm pe loc și unde galopăm
  2. De ce România nu a fost afectată de pana uriașă de curent din Europa de Est
  3. Ce țări a depășit România odată cu creșterea PIB-ului în ultimii 10 ani. Depășim state care nu au cunoscut comunismul
  4. Încă 700 de lei de la stat, pentru o categorie de români: Klaus Iohannis a semnat
  5. O companie sud-coreeană face angajări în România cu salarii nete de 9600 de lei. Care sunt candidații eligibili pentru un astfel de post
  6. Canicula topește economia României. Cum lovește căldura extremă transporturile: "Dacă te oprești în tabla asta, nu mai ai nicio șansă"
  7. Ce ascunde China în spatele încrâncenării de a domina piețele europene. Deflația de pe piața imobiliară care riscă să falimenteze țara
  8. Un nou gigant a intrat pe piața din România și vrea să se extindă. Produsele pe care le oferă
  9. Veste bună pentru șoferii care merg spre Bulgaria. CNAIR suspendă astăzi o taxă importantă la frontieră peste Dunăre
  10. Valentin Bârgău (Restart Energy) la Quarterly Report: ”Dorim să ne alăturăm pe piața principală. IPO-ul este în pregătire”