Coface Romania a asigurat credite comerciale de 2 milioane euro in primele sapte luni din 2008

Joi, 11 Septembrie 2008, ora 13:11
1709 citiri
Coface Romania a asigurat credite comerciale de 2 milioane euro in primele sapte luni din 2008

Coface Romania a asigurat credite comerciale de 2 milioane euro in primele sapte luni ale acestui an si vrea sa atinga o cifra de afaceri de 2,8 milioane euro pe acest segment pana la sfarsitul lui 2008, a declarat, joi, directorul general al companiei, Cristian Ionescu. "Coface Romania vrea sa devina lider de piata pe segmentul asigurarilor creditelor comerciale, iar tinta pentru 2009 este dublarea afacerilor pe acest segment", a mai spus Ionescu.


Coface Romania estimeaza pentru sfarsitul anului 2008 o cifra de afaceri totala de 6,5 milioane euro, iar pentru anul 2009 o cifra de afaceri de 10 milioane euro.


"Asigurarile de credite comerciale reprezinta 40% din portofoliul Coface, managementul creantelor are o pondere de 35%, iar rapoartele de credit 25%", a mai spus directorul general Coface Romania.


Polita medie pe segmentul asigurarilor de credite comerciale este intre 35.000-40.000 euro in Romania, cu mult mai mare decat politele incheiate in tarile din Europa Centrala si de Est.


Coface are in prezent 43 de clienti pe segmentul asigurarilor de credit, cea mai mare polita de asigurare incheiata de Coface fiind de 350.000 euro pe segmentul asigurarilor de credite in constructii.


"Coface a avut mari probleme in Europa pe asigurarile de credite in constructii, iar Coface Romania a luat decizia de a bloca pentru moment incheierea de asigurari de credit in acest sector", a mai spus Ionescu.


Cele mai multe notificari de recuperare de credite primite de Coface Romania au fost pe segmentul constructiilor, in industria carnii si IT.


"Expunerea pe segmentul asigurarilor de credite comerciale este de 450 milioane euro in Romania. In viitor, Coface va putea da previziuni pe riscuri de plati", a mai explicat Ionescu.