Chiritoiu: aplicarea OUG 50/2010 ar putea duce la reducerea DAE

Luni, 27 Septembrie 2010, ora 14:48
1802 citiri
Chiritoiu: aplicarea OUG 50/2010 ar putea duce la reducerea DAE

Presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, a declarat luni ca se asteapta la o scadere a dobanzii anuale efective (DAE) pe piata bancara din Romania in urma cresterii numarului de refinantari, dupa aplicarea OUG 50/2010, transmite NewsIn.

Presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, a declarat luni ca se asteapta la o scadere a dobanzii anuale efective (DAE) pe piata bancara din Romania in urma cresterii numarului de refinantari, dupa aplicarea OUG 50/2010.

"Eu sunt multumit daca vom vedea o dinamizare a concurentei in ce priveste refinantarea. Vrem o piata care functioneaza, dorim o scadere a costurilor", a mentionat Chiritoiu, care a adaugat ca se asteapta si la o scadere a veniturilor bancilor.

"Mi-ar placea sa vad un DAE scazut. Cred ca ar fi in directia corecta. Eu speram ca bancile sa faca acest lucru. Nu sunt insa convins ca poti obliga prin lege sa reduca DAE", a mai spus Chiritoiu.

El a mentionat ca va aparea o problema in cazul in care va exista o intelegere intre banci de genul "nu iti iau clienti, nu imi iei clienti".

#chiritoiu, #oug, #reducere, #dae , #Romania