Ce se intampla azi - BNR publica indicatorii monetari

Marti, 24 Iulie 2012, ora 09:10
1494 citiri
Ce se intampla azi - BNR publica indicatorii monetari

BNR va publica astazi datele privind idicatorii monetari din luna iunie 2012, iar ministrul afacerilor europene, Leonard Orban, va participa la reuniunea Consiliului de Afaceri Generale al UE.

Banca Nationala a Romaniei publica marti datele privind indicatorii monetari in luna iunie 2012.

In mai, soldul creditului neguvernamental acordat de institutiile de credit a crescut cu 1,1% (0,9 la suta in termeni reali) fata de luna aprilie 2012, pana la nivelul de 227,098 miliarde de lei.

Creditul in lei s-a majorat cu 0,25% (0,0% in termeni reali), in timp ce creditul in valuta exprimat in lei a crescut cu 1,6% (exprimat in euro, creditul in valuta s-a majorat cu 0,4 milioane euro).

La 31 mai 2012, creditul neguvernamental a inregistrat o crestere de 9,4% (7,4% in termeni reali)fata de perioada similara din 2011.

Creditul guvernamental s-a majorat in luna mai 2012 cu 1,5%, pana la 82,293 miliarde lei. La 31 mai 2012, creditul guvernamental a inregistrat o crestere de 26,9% (24,6% in termeni reali) fata de 31 mai 2011.

Creditele romanilor au crescut cu 10% intr-un an.

Leonard Orban merge la Consiliul de Afaceri Generale al UE

Ministrul afacerilor europene Leonard Orban va lua parte marti la reuniunea Consiliului Afaceri Generale al Uniunii Europene (CAG), desfasurat la Bruxelles.

Viitorul cadru financiar multianual al Uniunii Europene 2014-2020 va fi tema centrala a discutiilor, ca si la precedentele reuniuni ale consiliului.

Agenda cuprinde si o informare asupra modului de organizare a negocierilor pentru acest dosar pana la finalul anului 2012, pe perioada presedintiei cipriote a Consiliului Uniunii Europene. Totodata, Comisia Europeana va face o prezentare a actualizarilor tehnice ale pachetului legislativ privind cadrul financiar.

Este prevazuta si o discutie referitoare la stadiul implementarii deciziilor luate de Consiliul European din iunie.

Guvernul va subventiona energia necesarii sistemelor de irigare

Guvernul va subventiona intreaga energie necesara sistemelor de irigatii, pentru a combate efectele secetei din acest an, potrivit premierului Victor Ponta.

"Maine vom anunta un program prin care toata energia pentru irigatii va fi subventionata", a spus Ponta luni seara, la postul public de televiziune.

Premierul si ministrul Agriculturii vor sustine, marti, o conferinta de presa pe tema prioritatilor de guvernare in agricultura.

Reprezentatii Guvernului au recunoscut faptul ca anul acesta productia agricola va fi mai mica fata de anul trecut, cand a inregistrat o crestere de 8,9%.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a dat asigurari ca necesarul pentru piata interna va fi asigurat din recolta acestui an.

Ministrul Agriculturii: In 2012 va fi o productie mai mica, dar nu in mod alarmant.

#BNR indicatori monetari iunie 2012, #Leonard Orban consiliu afaceri europene, #agricultura Romania 2012 , #Romania