Ce recomandari au primit autoritatile britanice pentru a face fata afluxului de imigranti romani si bulgari

Luni, 23 Decembrie 2013, ora 09:00
1354 citiri
Ce recomandari au primit autoritatile britanice pentru a face fata afluxului de imigranti romani si bulgari
Sursa foto: dcnews.ro

Guvernul ar trebui sa ia masuri practice pentru a ajuta serviciile publice sa faca fata sosirii imigrantilor romani si bulgari, alocand mai multe fonduri pentru locuinte, scoli si politie, considera Institutul de cercetare in domeniul politicii publice (IPPR), citat de BBC News Online.

IPPR sustine ca este necesar un ajutor practic pentru a face fata cererilor privind inchirierea de locuinte si pentru politie, care ar putea sa se confrunte cu mai multe incidente provocate de comportamentul antisocial al persoanelor neobisnuite cu legile britanice. Acesta solicita, de asemenea, mai multi translatori in scoli si in centrele de sanatate.

Institutul sustine ca ar trebui sa existe bani alocati special pentru aceste masuri din taxele de viza si Fondul Social European.

Raportul IPPR critica desfiintarea in 2010 a Fondului pentru impactul imigratiei, care a ajutat autoritatile locale sa faca fata presiunilor neasteptate asupra serviciilor publice. Institutul recomanda sa fie infiintat un nou fond si o subcomisie guvernamentala care sa sprijine consiliile.

"Este total legitim pentru politicieni sa fie ingrijorati in legatura cu ritmul si amploarea fluxului de migrare european, nu pentru ca este o problema care creeaza multa anxietate publica. Ci pentru ca raspunsul politic a fost mai mult simbolic decat substantial", a declarat un oficial al IPPR, Alex Glennie.

#imigranti romani, #imigranti Marea Britanie, #recomandari imigranti , #Romania