Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CE a stabilit nivelul ratei de recuperare si actualizare al ajutoarelor de stat pentru Romania

CE a stabilit nivelul ratei de recuperare si actualizare al ajutoarelor de stat pentru Romania

Comisia Europeana (CE) a stabilit ca, incepand cu data de 1 ianuarie 2010, rata de baza pentru determinarea ratei de referinta, a ratei de scont si a ratei de recuperare a ajutoarelor de stat in Romania, este de 9,92%, a comunicat vineri Consiliul Concurentei, informeaza NewsIn.

Aceste rate sunt utilizate pentru a calcula valoarea unui ajutor de stat, pentru a actualiza ajutoarele de stat acordate in mai multe transe, respectiv pentru determinarea dobanzii aplicabile in cazul recuperarii unui ajutor de stat incompatibil.

Astfel, rata de scont, precum si rata dobanzii aplicabila in cazul recuperarii ajutoarelor de stat sunt calculate in functie de rata de baza la care se adauga 100 de puncte procentuale, ajungandu-se, astfel, la un nivel de 10,92%.

In ceea ce priveste rata de referinta, determinarea acesteia se face in functie de rating-ul societatii si de garantiile oferite de aceasta.

Astfel, la rata de baza (stabilita de Comisia Europeana) se adauga anumite marje prevazute in Comunicarea Comisiei privind revizuirea metodei de stabilire a ratelor de referinta si de scont.

Rata de baza va fi actualizata anual. 

 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 988 ori
Citeste mai multe despreajutoare ce rata recuperare stat