Care au fost cele mai "obscene" salarii de CEO taiate anul trecut

Sambata, 20 August 2011, ora 13:02
1527 citiri
Care au fost cele mai "obscene" salarii de CEO taiate anul trecut

Suntem atat de saraci incat ne-am saturat sa ne plangem singuri de mila, asa ca ar fi timpul sa-i plangem si pe cei bogati, mai ales ca pentru ei nu varsa nimeni o lacrima. Asta cand si ei sunt stransi de menghina crizei si trebuie sa isi taie salariile pentru ca viitorul companiei sa fie asigurat. 

Cu toate astea, nu cred ca vreunul dintre ei va trebui sa-si sparga porcusorul-pusculita pentru a trece peste dificultatile financiare. Si cu un salariu taiat 50%, tind sa cred ca vor avea in continuare bani de caviar si sampanie, cum si ultimul roman are 5-6 lei pentru un pet de bere, chiar daca urla copii de foame acasa.

Potrivit celor de la InvestorPlace, venitul anual al unei gospodarii, in SUA, este de 50.000 de dolari, asa ca este cam greu sa iti fie simpatic un sef de multinationala care castiga milioane.

Dar, in fine, trecand peste aceste "mici" inconveniente o sa prezentam 5 dintre cei mai importanti CEO din lume.

Cu cateva saptamani in urma cei de la Sony au anuntat ca sunt in al treilea an consecutiv in care inregistreaza pierderi si ca rezultat CEO-ul Howard Stringer s-a ales cu o taiere de salariu de 16%.

Dar ce mai conteaza 16%, in conditiile in care tu ai un salariu de 4,27 de milioane de dolari...asta este, o sa circule mai putin cu avionul personal.

Compania inca se mai chinuie sa-si revina dupa ce acum aproximativ doua luni a intrat pe mana hackerilor reteaua PlayStation.

In 2007, presedintele si CEO-ul Nintendo, Satoru Itawa, era numit unul din sefii de top din lume de revistele de specialitate. Nu a mai avut parte de aceleasi bucurii dupa ce mult-laudatul joc video Nintendo 3D nu a avut succesul scontat si le-a cam taiat veniturile anuale cu vreo 80%, asa ca Itawa si-a facut un "harakiri" salarial de 50%.

Astfel ca salariul sau scazut la 900.000 dolari de la 1,7 milioane.

Seful Wells Fargo, John Stumpf, si-a rupt si el de la gura un milion de dolari din salariul sau mamut. In 2009, acesta avea un venit de 18,6 milioane de dolari, iar in 2010 si l-a scazut la 17,6 milioane.

Nu va plange nimeni pentru acel milion pierdut, dar este de apreciat ca a facut acest lucru cand chiar a inregistrat perfomante reusind sa aduca firmei un venit de 12,4 miliarde de dolari. 

Citeste continuarea pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#salariu, #ceo, #bani, #bogati , #Romania