Bulgarii deschid societati comerciale in Romania si Grecia pentru a scapa de taxe - presa

Miercuri, 05 Iunie 2013, ora 11:20
1339 citiri
Bulgarii deschid societati comerciale in Romania si Grecia pentru a scapa de taxe - presa

Bulgarii infiinteaza societati comerciale in Romania si Grecia pentru a scapa de plata taxei pe valoare adaugata, scrie miercuri cotidianul sofiot Standart.

Cand se livreaza bunuri din UE, acestea se declara si TVA-ul este platit de compania bulgara, scrie ziarul mentionat. Administratiile fiscale din Comunitate efectueaza un schimb lunar de informatii prin sistemul VIES. Daca un comerciant nu declara vreo livrare si nu plateste TVA-ul, va fi prins usor de inspectorii fiscali.

De aceea bulgarii inregistreaza societati comerciale in tarile vecine, Romania si Grecia, inseland astfel administratia fiscala.

Expeditorul si destinatarul sunt practic aceeasi persoana si, daca valoarea bunurilor livrate se ridica de exemplu la 100.000 de euro, expeditorul emite o factura pentru numai 1.000 de euro, TVA-ul fiind in acest caz de 100 de ori mai mic. Sunt si scheme mai sofisticate prin care acelasi bun mai intai este importat, iar apoi exportat, trecand prin toate cele trei tari: Bulgaria, Grecia si Romania, fara sa fie platit TVA in nici una dintre ele, adauga Standart.

Noul premier al Bulgariei, Plamen Oresarski, a cerut recent un control mai strict pentru prevenirea acestei scheme de evaziune fiscala.

#companii bulgari Romania, #taxe firme Bulgaria, #companii bulgare inregistrate Romania, #evaziune fiscala Bulgaria , #Romania