Bosch deschide inca o fabrica in Romania

Miercuri, 18 Mai 2011, ora 17:01
1384 citiri

Bosch vrea sa construiasca inca o fabrica in Romania, printr-o investitie greenfield, si sa extinda unitatea de productie de componente pentru utilaje de la Blaj, a declarat, miercuri, directorul general al subsidiarei din Romania a grupului german, Brigitte Eble, citat de Mediafax.

"Vom trimite Ministerului Finantelor documentatia referitoare la intentiile noastre de investitii in Romania, care vizeaza constructia unei noi fabrici, precum si extinderea fabricii Bosch Rexroth de la Blaj.

Investitiile sunt de amploare si inca nu putem sa dam deocamdata niciun detaliu referitor la acestea.

Guvernul Romaniei are programe de sustinere a investitiilor si vom propune sa ne sprijine cu astfel de facilitati in vederea realizarii proiectelor", a spus Eble intr-o conferinta de presa privind anuntarea rezultatelor companiei in Romania.

Potrivit unor surse din companie, investitia greenfield va viza sectorul auto.

Subsidiara grupului german are in vedere pentru acest an angajarea a pana la 300 de persoane la fabrica Rexroth si Centrul de Comunicare de la Timisoara.

Bosch Romania estimeaza pentru anul in curs o crestere a cifrei de afaceri cu 7%, la 172 milioane euro.

Anul trecut, compania a avut afaceri de 161 milioane euro, in urcare cu 17% fata de 2009.

Eble a spus ca pana la 60% din cifra de afaceri realizata in Romania provine din activitatile din domeniul auto, din care fac parte vanzarile de piese aftermarket si componente furnizate catre producatorii de autovehicule.

Bunurile de larg consum si tehnica industriala au o pondere de 27%, respectiv 13% din afacerile companiei germane pe plan local.

 

#bosch romania, # investitie greenfield, # unitatea de productie blaj, # blaj , #Romania