Boc despre Schengen: Romania si Franta au relatii bune

Miercuri, 23 Februarie 2011, ora 23:17
1554 citiri
Boc despre Schengen: Romania si Franta au relatii bune

Premierul Boc l-a primit pe Jean-Claude Mignon, seful delegatiei Frantei la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei, pentru o discutie in care a mentionat "bunele relatii" dintre Romania si Franta si a apreciat ca Parteneriatul strategic dintre cele doua tari a "consolidat" cooperarea politica, informeaza Mediafax.

Guvernul informeaza printr-un comunicat ca premierul a primit miercuri seara o delegatie condusa de Jean-Claude Mignon, seful delegatiei Frantei la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei (APCE), care efectueaza o vizita oficiala in Romania.

 

Principalele puncte de discutie au vizat dezbaterile actuale referitoare la reforma Consiliului Europei si la politicile de incluziune a romilor.


"In cursul intrevederii, seful Executivului a mentionat bunele relatii dintre Romania si Franta, apreciind ca Parteneriatul strategic dintre cele doua tari a consolidat cooperarea bilaterala atat in plan economic, cat si in plan politic", se arata in comunicatul Guvernului.

Franta si Germania au decis, la 21 decembrie, sa blocheze aderarea, in martie 2011, a Bulgariei si Romaniei la spatiul Schengen, insistand asupra carentelor Sofiei si Bucurestiului in ceea ce priveste lupta impotriva coruptiei si a criminalitatii organizate.

Ministerul de Externe a informat anterior ca vizita parlamentarilor francezi in Romania are loc la invitatia sefului delegatiei parlamentare romane la APCE, deputatul Cezar Preda, si se inscrie in demersurile pe linia diplomatiei parlamentare pentru aderarea Romaniei la Spatiul Schengen.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Grindeanu ademenște Qatarul să investească în transport. Domeniul în care ”UE nu mai alocă fonduri prin programele operaţionale”
Grindeanu ademenște Qatarul să investească în transport. Domeniul în care ”UE nu mai alocă fonduri prin programele operaţionale”
România este interesată de un parteneriat şi de atragerea finanţărilor pe toate sectoarele de transport, le-a spus Sorin Grindeanu, miercuri, 17 aprilie, autorităţilor din Qatar, într-o...
#aderarea romaniei la spatiul schengen, #parteneriat, #schengen , #Romania