Boagiu: Transportul intermodal, prioritate pentru Romania si UE

Luni, 27 Septembrie 2010, ora 18:19
2260 citiri
Boagiu: Transportul intermodal, prioritate pentru Romania si UE

Transportul intermodal va conferi avantaje Romaniei prin efectele pozitive asupra mediului inconjurator, decongestionarea soselelor si protejarea infrastructurii rutiere, a spus luni ministrul Anca Boagiu, dupa intalnirea cu Roderick Van Schreven, vice-ministru pentru afaceri economice al Olandei, informeaza NewsIn.

Pe agenda discutiilor dintre cei doi oficiali au figurat proiectele de colaborare intre autoritatile romane si cele olandeze in domeniul transportului intermodal si in legatura cu oportunitatile de cooperare oferite de coridorul logistic Constanta-Rotterdam.

"Am stabilit cu domnul Van Schreven sa intensificam cooperarea in ceea ce priveste fructificarea oportunitatilor oferite de transportul intermodal in contextul operationalizarii coridorului logistic Rotterdam - Constanta, cu beneficii clare pentru Romania si Olanda. In cadrul MTI functioneaza un Grup Comun de Lucru romano-olandez pentru elaborarea Strategiei intermodale in contextul necesitatii de a promova acest tip de transport in noua retea centrala prevazuta de politica europeana in domeniul transporturilor in urmatoarea perspectiva bugetara 2013-2020", a declarat ministrul transporturilor si infrastructurii, Anca Boagiu.

Potrivit acesteia, transportul intermodal va mai conferi si reducerea costurilor externe datorate poluarii fonice si chimice, precum si evitarea urmarilor accidentelor rutiere provocate de circulatia TIR-urilor.

"Pentru implemenatrea acestor proiecte, Romania va beneficia de sprijinul Olandei", a adaugat Anca Boagiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#boagiu, #intermodal, #transport , #Romania