Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BNR a injectat in piata 3,7 miliarde lei

BNR a injectat in piata 3,7 miliarde lei

Banca centrala a injectat joi in piata bancara 3,73 miliarde lei (884 milioane euro), printr-o operatiune de tip repo cu scadenta pe 10 august, la o dobanda egala cu cea de politica monetara, de 9% pe an, a spus un dealer bancar, pentru NewsIn.

La operatiune au participat 14 banci.

Pe 6 iulie, BNR a mai introdus in piata 4,25 miliarde lei (peste 1 miliard euro), printr-o operatiune cu scadenta pe 6 august. In iunie, Banca Nationala a Romaniei (BNR) a injectat peste 15 miliarde lei in piata, in patru operatiuni repo la o luna.

Totodata, in mai, BNR a injectat peste 10 miliarde lei, la o dobanda egala cu cea de politica monetara, operatiunile facandu-se de asemenea cu scadenta la o luna.

Pe piata monetara, dobanzile la depozitele pentru o zi (de tip overnight) se situeaza la 9-9,5% pe an, in apropierea dobanzii de politica monetara.

Banca Nationala a Romaniei a afisat, joi, un nivel mediu al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 8,80% pe an, usor sub cel din sedinta anterioara, de 8,82%, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobanda a coborat nesemnificativ, la 9,30%, de la nivelul de miercuri, de 9,32% pe an.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1314 ori
Citeste mai multe despreBNR miliarde depozite politica monetara