Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BNR a injectat in piata 2,5 miliarde lei

BNR a injectat in piata 2,5 miliarde lei

Banca centrala a injectat luni in piata bancara 2,54 miliarde lei (604,3 milioane euro), printr-o operatiune de tip repo cu scadenta pe 13 august, la o dobanda egala cu cea de politica monetara, de 9% pe an, a spus un dealer bancar, pentru NewsIn.

Saptamana trecuta, BNR a introdus in piata aproape 8 miliarde lei in doua operatiuni similare, cu scadenta pe 6 august, respectiv 10 august.

La operatiunea de luni au participat 9 banci.


In iunie, Banca Nationala a Romaniei (BNR)a injectat peste 15 miliarde lei in piata, in patru operatiuni repo la o luna, iar in mai a introdus peste 10 miliarde lei, la o dobanda egala cu cea de politica monetara, operatiunile facandu-se de asemenea cu scadenta la o luna.


Pe piata monetara, dobanzile la depozitele pentru o zi (de tip overnight) au coborat usor, la 8,5-9% pe an, sub dobanda de politica monetara.


Banca Nationala a Romaniei a afisat, luni, un nivel mediu al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 8,44% pe an, usor sub cel din sedinta anterioara, de 8,50%, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobanda a coborat nesemnificativ, la 8,94%, de la nivelul de vineri, de 9% pe an. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 966 ori
Citeste mai multe desprebnr depozite dobanzi