BNR a injectat 2,8 miliarde lei in piata

Vineri, 12 Iunie 2009, ora 14:16
1218 citiri
BNR a injectat 2,8 miliarde lei in piata

BNR a injectat vineri in piata bancilor 2,78 miliarde lei (663 milioane euro), printr-o operatiune de tip repo cu 10 participanti, a doua din aceasta saptamana, la o dobanda de 9,5% pe an si scadenta pe 13 iulie, a declarat, pentru NewsIn, un dealer din piata.

Marti, BNR a mai injectat in piata 3,4 miliarde lei (807 milioane euro), printr-o operatiune de tip repo cu 12 participanti.

Luni ajunge la scadenta suma injectata de BNR in 15 mai, de 2,5 miliarde lei, printr-o operatiune similara.

"Probabil ca BNR vrea sa pastreze un nivel optim al lichiditatii, pentru ca injecteaza bani de fiecare data cand ajung la scadenta operatiuni repo", a spus un dealer din piata, pentru NewsIn.

Pana la operatiunea de vineri, BNR a mai injectat luna aceasta 7 miliarde lei in piata, in doua operatiuni repo la o luna.

In mai, Banca Nationala a Romaniei (BNR) a injectat peste 10 miliarde lei, la o dobanda egala cu cea de politica monetara, operatiunile facandu-se de asemenea cu scadenta la o luna.

Pe piata monetara, dobanzile la depozitele pentru o zi (de tip overnight) se mentin la 9,5% pe an, in jurul dobanzii de politica monetara, de 9,5%.

Banca Nationala a Romaniei a afisat, in prima parte a zilei de vineri, un nivel mediu al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 9,46% pe an, in urcare usoara fata de cel din sedinta anterioara, de 9,41% pe an, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobanda a crescut la 9,96% pe an, de la nivelul de joi, de 9,93% pe an.

#BNR, #politica, #monetara, #dobanzi, #injectie, #miliare , #Romania