BERD sprijina IMM-urile din Romania

Miercuri, 15 Decembrie 2010, ora 16:35
1312 citiri
BERD sprijina IMM-urile din Romania

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) acorda un imprumut de 10 milioane euro catre Patria Credit IFN, pentru creditarea microintreprinderilor si a intreprinderilor mici, se arata intr-un comunicat emis miercuri de banca, informeaza NewsIn.

Acest imprumut face parte din programul "Facilitatea de Microcreditare pentru Romania (RMCF)" si este co-finantat cu fonduri provenite de la Uniunea Europeana si de la Guvernul Romaniei.

Potrivit bancii, echivalentul a 3 milioane de euro din totalul imprumutului va fi acordat in lei, pentru a demonstra atentia acordata de BERD cresterii imprumuturilor in monedele locale in tarile in care aceasta opereaza.

"Imprumutul BERD serveste imbunatatirii accesului limitat la finantare al antreprenorilor romani, in special celor din zonele izolate si cele rurale. Acest imprumut va ajuta la extinderea portofoliului Patria Credit si va creste disponibilitatea de finantare pentru microintreprinderi si intreprinderile mici", au declarat reprezentantii bancii.

De la inceputurile activitatii sale in Romania, BERD a investit peste 4,8 miliarde euro in diferite sectoare ale economiei si a mobilizat investitii suplimentare de peste 9 miliarde euro.

Patria Credit activeaza pe piata creditarii din 1996 si acorda imprumuturi celor cu venituri reduse, deservind peste 9.000 de clienti.

 

#berd, #imprumut, #intreprinderi, #microintreprinderi, #romania , #Romania