Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Benzinariile Agip din Romania isi schimba denumirea in Eni

Benzinariile Agip din Romania isi schimba denumirea in Eni

Cele 38 de benzinarii Agip din Romania isi vor schimba imaginea, urmand sa fie redenumite Eni, dupa numele grupului italian Eni din care fac parte, operatiune pentru care firma va investi, in prima faza, circa 250.000 euro, a declarat directorul general al companiei, Nicola Meuli, potrivit NewsIn.

Schimbarea intervine in contextul in care Agip Romania SA si-a schimbat din februarie denumirea in Eni Romania SRL.

"Din acest an vom demara procesul de rebranduire a benzinariilor, care este posibil sa continue si anul viitor. Este o operatiune la nivel global a grupului, care presupune schimbarea numelui tuturor celor aproape 6.000 de benzinarii din Europa (dintre care 4.400 sunt in Italia, n.r.), dar si a subsidiarelor locale ale grupului Eni", a declarat Nicola Meuli.


El a precizat totodata ca, intr-o prima etapa, schimbarea de imagine a statiilor va necesita investitii de 250.000 euro.


"Totodata, chiar daca institutional Agip si-a schimbat numele in Eni, in statiile Eni exista produse cu marca proprie Agip. De exemplu, lubrifiantii nu isi schimba numele" a afirmat seful Eni Romania.


El a adaugat ca simbolul companiei, cainele cu sase picioare, va fi folosit in continuare.


Nicola Meuli a adaugat si ca, in lume, exista 30 milioane de marci diferite, iar in fiecare zi sunt inregistrate 5.000 branduri noi.


De altfel, marca AGIP este acronim pentru Azienda Generale Italiana Petroli.


Eni Romania SRL este membra a Grupului Eni S.p.A. din Italia, unul dintre cele mai importante grupuri energetice din lume.


Eni activeaza in peste 77 de tari si are circa 78.000 angajati, in domeniile petrol si gaze, productie si vanzare de electricitate, petrochimie, servicii de proiectare si contructii tehnologice pentru exploatarea zacamintelor de petrol.


Eni si-a inceput activitatea in Romania in 1995 sub denumirea de Agip Romania si activeaza in domeniul distributiei de carburanti (benzina si motorina), GPL si lubrifianti.


Compania detine in Romania 38 de benzinarii.


Eni Romania SRL are 220 de angajati si in 2009 a inregistrat vanzari nete de 320 milioane lei.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2821 ori
Citeste mai multe despreagip benzinarii denumire eni